Cercador de Notícies
Calendari de notícies
14/03/2012 Diari de Balears Francesca Marí

Els editors tancaran l’Espai Mallorca si el Consell no paga ‘ja’

Un mes després d'haver arribat a un principi d'acord entre administracions i Gremi d'Editors, la continuïtat de l'Espai Mallorca torna a posar-se en qüestió. És un altre capítol d'aquesta saga d'ajustaments econòmics, denúncies i endarreriments en els pagaments. Demà dijous, el Gremi d'Editors -gestors del centre- es veurà les cares amb les quatre treballadores de l'Espai Mallorca al Jutjat Social número 5 de Barcelona. El motiu és la demanda que interposaren les empleades contra els editors per incompliment de contracte, ja que varen estar fins a cinc mesos sense cobrar les nòmines.
Actualment, els en deuen tres i l'extraordinària de Nadal. El president dels editors, Miquel Ferrer, té clar que, si el Consell de Mallorca no fa efectiu el pagament dels 86.000 euros que té pendents, les treballadores guanyaran el judici, cosa que suposarà "la pertinent indeminització". "Si el Consell no paga el deute o es retira la demanda, ens veurem obligats a tancar l'Espai Mallorca", assegurava Ferrer amb desgana, a banda de reconèixer que la continuïtat del centre de Barcelona "penja d'un fil", perquè "no podrem fer front a les indemnitzacions de les quatre treballadores i, a més, tenir doblers per contractar personal nou", afegia.
Davant aquesta greu situació, Ferrer ja ha donat ordres perquè les treballores de l'Espai comencin a embalar-ne el material a fi de poder-ho retornar als proveïdors. "En cas que s'arribàs a un acord favorable, ja desfaríem els paquets", explicava enutjat pel fet que el Consell de Mallorca encara no hagi pagat la subvenció que atorgà el 2011. "Tot són bones paraules, però no hi ha fets. És el mateix de sempre: diuen que volen la continuïtat de l'Espai Mallorca, però no fan res per evitar-ne el tancament", es lamentava.
Per part seva, el secretari general tècnic de Cultura, Miquel Barceló, confirmà ahir el Consell de Mallorca no farà efectiu el pagament dels doblers pendents abans de dijous, per la qual cosa dóna per entès que el Gremi perdrà el judici davant les treballadores. "Feim molts d'esforços perquè puguin cobrar d'aquí a una setmana o dues, però el Consell ha d'abonar molts altres deutes pendents amb altres associacions i s'han de fixar prioritats", precisà. Mentrestant, les despeses del centre del carrer del Carme van en augment.

Recomanar
Comentar
Comentaris (0)