Cercador de Notícies
Calendari de notícies
25/01/2011 debatabat.cat Xavier Benavent

Verd mallorquí

La gran troballa d’aquest tombant d’any dins la cuina tradicional del nostre país és aquest llibre que ens presenten aquestes jovenetes artanenques. Una revisió de la cuina de l’illa de la calma en la seua versió vegetariana. I és tot un mèrit, puix que de vegades s’acusa injustificadament les cultures illenques de ser estàtiques, de no evolucionar; cosa que aquest llibre desmitifica per complet.
Amb una espina central de receptes mallorquines tradicionals fetes amb ingredients vegetals, les autores s’arrisquen amb bon succés de fer una versió de plats amb productes carnis adaptats en productes de la dieta vegetariana com ara el seitan (provinent del gluten de blat), el tempeh, el tofu o la soia texturitzada (tots tres, productes derivats de la soia).
Un seguit de notes sobre el vegetarianisme ens conviden a fer el pas a una dieta verda on podem prescindir dels productes animals, tot especificant-nos quins aliments podem substituir per obtenir el ventall necessari per tenir una vida sana.
Destaquem el calendari mensual que dóna fi al llibre on podem trobar tot el seguit de verdura i fruita de temporada que ens aportarà totes les vitamines i nutrients adients. Un recurs fantàstics per a aquells que estem ja acostumats a veure tomates tot l’any.
Estructurat en entrants, primeries, darreries, postres i un apartat interessantíssim de conserves, és un llibre que conjuga el vell i tradicional de la cuina mallorquina i la tendència moderna i puixant del vegetarianisme ben entès.
Llegiu la notícia

Recomanar
Comentar
Comentaris (0)