Cercador de Notícies
Calendari de notícies
08/06/2010 Diari de Balears Gabriel Amengual

Els versos tornen a Lloseta

El Festival de poesia 2010 comença avui. Miquela Lladó i Pep Toni Ferrer presenten nous espectacles en una edició marcada per la crisi econòmica.
La poesia tornarà a omplir les nits del teatre de Lloseta des d'avui i fins dissabte amb motiu de la setena edició del Festival de Lloseta de poesia. El certamen, que enguany nota els efectes de la crisi econòmica i del reajustament de pressuposts, s'ha vist forçat a adoptar un programa d'actes més modest. "Hem intentat oferir espectacles igualment interessants i alguns artistes han hagut que rebaixar els honoraris", afirmà ahir el director general de Cultura, Pere Joan Martorell.

D'aquesta manera, el cicle no inclourà la participació de noms comercials -grups musicals aclamats com Manel i Mishima actuaren en l'edició passada- i nous projectes d'artistes illencs n'agafaran el relleu. Pep Antoni, líder dels emergents Oliva Trencada, hi presentarà l'espectacle Jaltamartí. El concert tindrà lloc avui vespre a partir de les nou del vespre. Es tracta d'un treball sobre l'obra poètica de l'avantguardista Joan Brossa.

El grup poètic Fartdart serà el protagonista de demà amb Mots servits. Amb aquesta funció pretenen difondre la poesia per mitjà de nous camins, en aquest cas combinant-la amb la gastronomia en un xou en el qual advocaran per la interacció amb el públic.

La jornada de dijous, batiada com de Nova collita, suposarà el torn de les presentacions dels darrers llibres dels escriptors Pere Rosselló, Màrius Sampere, Jaume Oliver i Sebastià Perelló. En aquest certamen també es podrà veure la cara més poètica de la cantautora Miquela Lladó. Serà divendres quan la creadora i la veu de Música Nostra presenti Tècnica mixta, un nou projecte que combina música i poesia de tots els temps.

La Festa de la paraula
Dissabte vespre tindrà lloc l'acte més important del festival que, alhora, servirà per posar-hi el punt final. La Festa de la paraula suposarà una vetlada poètica en la qual deu escriptors -un menys que l'any passat)- recitaran una part del seu repertori. El recinte escènic llosetí tornarà a recrear el tradicional ambient de cafè teatre per a l'ocasió.

Els poetes participants en aquesta edició seran Lluís Calvo, Carles Camps, Juli Capilla, Feliu Formosa, Ramon Guillén, Laia Martínez, Marta Pessarrodona, Kirmen Uribe i Pau Vadell.

Veure notícia

Recomanar
Comentar
Comentaris (0)