Cercador de Notícies
Calendari de notícies
23/09/2009 World Literature Today Melcion Mateu

Dossier a 'World Literature Today' dedicat als autors catalans.

Dossier a 'World Literature Today' dedicat als autors catalans.

La publicació nord-americana, una de les més veteranes i de prestigi en llengua anglesa, inclou textos i ressenyes de diversos autors catalans seleccionats pel teòric de la traducció Lawrence Venut
La revista literària nord-americana World Literature Today dedica un dossier monogràfic a la literatura catalana en l'edició del setembre de 2009. La publicació, una de les més veteranes i de prestigi en llengua anglesa, inclou textos i ressenyes de diversos autors catalans seleccionats pel teòric de la traducció Lawrence Venuti.

A la secció especial protagonitzada per la literatura catalana, s'hi poden llegir textos i ressenyes de Quim Monzó, Miquel Bauçà, Francesc Parcerisas, Maria-Mercè Marçal, Albert Sánchez Piñol, Anna Montero, Andreu Vidal, Ernest Farrés, Eva Baltasar, Mercè Rodoreda i Jaume Cabré. La revista també publica una ressenya del llibre Pedra foguera, una antologia de poesia jove dels Països Catalans.

Editada per la Universitat d'Oklahoma des del 1927, World Literature Today es publica bimestralment i tracta temes de literatura, cultura i política. Està reconeguda com una de les revistes literàries més ben editades i més informatives, i ha obtingut nombrosos premis a la trajectòria.

L'Institut Ramon Llull també ha col·laborat en altres monogràfics sobre la literatura catalana que han aparegut en revistes culturals estrangeres. Així, el 2007 se'n va publicar un a la revista virtual Words Without Borders, amb motiu de la Fira del Llibre de Frankfurt; i l'any passat, Dalkey Archive va dedicar un número de la seva revista a la ficció contemporània catalana, sota el nom de New Catalan Fiction.

Veure ressenya

Recomanar
Comentar
Comentaris (0)