Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

Un món sobre rodes

Els carruatges de l’Exèrcit espanyol

Cañellas Serrano, Nicolau S.

Prologuista:
Antoni Ginard i Andreu Ramis
Col·lecció:
Arbre de Mar
Tema:
Història contemporània
Pàgines:
296
PVP:
29.00
ISBN:
978-84-18441-67-7
Data d'Edició:
24/10/2022
Estudi rigorós de l’ascens i la caiguda dels carruatges, les seves tipologies, els usos i característiques. Amb més de 500 il·lustracions i un extens vocabulari.
Sinopsi
Des de fa mil·lennis i fins fa no res, el carruatge ha estat el mitjà de transport terrestre més avançat de què ha disposat l’home, i, malgrat el que pugui semblar, l’arribada del ferrocarril no va fer més que incrementar-ne la utilitat. Tan sols l’automòbil ha aconseguit arraconar-lo de carreteres i camins, i això després d’una aferrissada resistència que, a les nostres contrades, ha durat quasi un segle i a molts altres indrets del món encara no ha acabat.


Tot i haver estat sistemàticament ignorats, en temps de pau i guerra, els carruatges han estat un element fonamental en el quefer dels exèrcits. Els militars han emprat un gran nombre i una enorme varietat de vehicles hipomòbils, la qual cosa afegeix interès al seu estudi. Però, a més, aquesta institució ens ha deixat un extens testimoni escrit del seu ús. Això la converteix en una font d’informació fonamental per aproximar-se a la història d’aquests vehicles.


La milícia és també un món autosuficient, que ha de portar a sobre tots els elements que pugui haver de menester: queviures, pinsos o municions, però també globus, ponts, forns de pa, farmàcies... Així, l’estudi d’aquests vehicles ens acosta igualment a l’evolució de la ciència i de la tècnica del seu temps.


Llegir el Sumari en PDF
Llegir part de la Introducció en PDF


Nicolau S. Cañellas Serrano
(Palma, 1961) és biòleg i treballa en la gestió de serveis urbans. Ha publicat La Iarda mallorquina (1990) i El ferrocarril a Mallorca. La via del progrés (2001), sobre el ferrocarril a Mallorca; La gestió tradicional de l’aigua a Valldemossa: Son Ferrandell, Son Oleza, Vistamar (1992), com a coautor, i L’aigua, el vent, la sang. L’ús de les forces tradicionals a Mallorca (1993), sobre aspectes tecnològics de la cultura tradicional, Els darrers castells. Fortificacions a Mallorca durant la Restauració i (2010), El paisatge de l’Arxiduc (1997, 2015), sobre els camins i miradors construïts per l’Arxiduc a Valldemossa i Deià i Un món sobre rodes. Els carruatges de l’Exèrcit espanyol (2022). Així mateix, ha publicat articles en les revistes Bolletí de la Societat Arqueològica Lul·liana, Drassana, Estudis Baleàrics, Territoris, El Mirall i Miramar.
Recomanar
Comentar
Comentaris (0)