Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

La meva Cala Rajada

Flaquer Obrador, Coix, Antoni

Col·lecció:
Altres
Tema:
Cultura popular
Pàgines:
198
PVP:
26.00
ISBN:
978-84-18441-64-6
Data d'Edició:
15/07/2022
Per gaudir en imatges de la història d’aquest nucli turístic de Mallorca.


Sinopsi
Amb les fotografies que ha seleccionat Antoni Flaquer per a La meva Cala Rajada, gaudireu de la història d’aquest nucli turístic de Capdepera. Una història que es remunta al final del segle xix, quan era tan sols un llogaret de pescadors i s’hi establiren nous pobladors. Segueixen fotografies dels primers estiuejants i del seu creixement urbà; de quan va ser refugi d’intel·lectuals europeus i acaba amb l’arrelament del turisme de masses del final del segle xx. Les fotografies van acompanyades de comentaris que l’autor ha recollit de vells mariners i de la seva pròpia memòria històrica.


El llibre inclou un estudi històric de Josep Terrassa que descriu l’evolució de Cala Rajada des que era una cala petita i deserta l’any 1800, els inicis del contraban, el comerç amb l’Alger, la prosperitat del comerç i l’enriquiment dels cacics Miquel Caldentey i Joan March fins al 1925.

Veure una Mostra
Antoni Flaquer Obrador, Coix
(Capdepera, 1941)
Fill de Miquel Flaquer, Coix, fotògraf, pintor i músic que va ser molt conegut i apreciat a Capdepera.
Ha treballat de mecànic gran part de la seva vida. És un gran afeccionat i coleccionista de fotografies i postals de Capdepera i Cala Rajada.


“Les meves arrels a Cala Rajada són molt fondes, el 1890 el meu padrí Pere Obrador comprà un solar a la nova urbanització de Can Climentó i hi construí un casatull. La casa consistia en un magatzem per guardar els ormeigs, les xarxes, veles i rems de la seva barca i un escalfa-panxes per fer el menjar i per tenyir les xarxes amb escorxa de pi, i a l’altre costat, un catre per dormir”.Recomanar
Comentar
Comentaris (0)