Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

Els morts manen

Blasco Ibáñez, Vicente

Prologuista:
Traducció i introducció d’Antoni Nadal i Mateu Sastre
Col·lecció:
Varoic
Tema:
Creació
Pàgines:
348
PVP:
18.00
ISBN:
978-84-18441-59-2
Data d'Edició:
07/03/2022
El prejudici nobiliari, la qüestió xueta, la salvatgia pitiüsa... una novel·la polèmica amb regust de tradició.


Sinopsi
Quan l’any 1908 va aparèixer la novel·la Los muertos mandan, de Vicente Blasco Ibáñez, de seguida va provocar un gran rebombori a les illes Balears, semblant al que havia aixecat Un hiver à Majorque, de George Sand, seixanta-sis anys abans, pels temes sensibles que tractava, com el prejudici nobiliari, la qüestió xueta, la salvatgia pitiüsa, el festeig...
Situada a Mallorca a principis del segle xx, presenta un noble en declivi, en Jaume Febrer, que per sortir al pas de la ruïna s’ha de refugiar en una antiga torre costanera que encara li resta a Eivissa, on en Febrer s’enfronta a diversos drames en un entorn agrest, però aquesta vegada triomfa la voluntat d’acció i l’amor.
Aquesta traducció d’Els morts manen ofereix als lectors l’oportunitat d’endinsar-se en un món d’emo­ció on l’individu s’encara amb els determinismes de l’herència i del medi.


llegir l'Introducció en PDF
Vicente Blasco Ibáñez
(València, 1867-Menton, Costa d’Atzur francesa, 1928). Autor d’una vasta producció narrativa que va partir del naturalisme per a acabar cercant un estil planer i directe que arribés a tota mena de lectors, està considerat com una de les veus més destacades de les lletres hispanes del final del segle XIX i principis del XX. Compromès amb el republicanisme, va desenvolupar també una fecunda activitat de promoció cultural i divulgació ideològica entre les classes populars com a editor. Va ser en aquell temps l’escriptor espanyol més llegit (amb extraordinari èxit de venda a Europa i Amèrica), i va triomfar a Hollywood amb les adaptacions de les seves novel·les Sangre y arena Los cuatro jinetes del Apocalipsis.

Recomanar
Comentar
Comentaris (0)