Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

Poeta a Nova York

García Lorca, Federico

Prologuista:
Traducció i notes Miquel Flaquer Servera Llull i Pròleg: Pere Joan i Tous
Col·lecció:
Varoic
Tema:
Poesia
Pàgines:
236
PVP:
18.00
ISBN:
978-84-18441-45-5
Data d'Edició:
28/02/2022
Un clàssic de la literatura universal que ara ens arriba per primera vegada en català.
Sinopsi
Federico García Lorca va escriure el poemari Poeta en Nueva York a la ciutat de Nova York els anys 1929-1930. Lorca acabava de passar una profunda crisi emocional i el to desesperat de diversos poemes se’n fa ressò. La seva estada als Estats Units també va coincidir amb la fallida de la Borsa de Wall Street, que va tenir efectes devastadors per a la societat nord-americana i l’europea. Aquesta doble crisi va provocar un tomb en l’expressió i el llenguatge lorquià, que es va inspirar en l’estètica d’avantguarda.


Poeta a Nova York és un rugit d’ira davant una civilització moderna i desarrelada on la tecnologia i les màquines han exterminat la vida. Imatges fantàstiques o terribles reflecteixen el descobriment al·luci­natori d’un paisatge amb el qual el Lorca se sent en total discòrdia.


Llegir el Sumari i part del Pròleg en PDF


Federico García Lorca
(Fuente Vaqueros, Granada, 1898%u2013Viznar, Granada, 1936) és el poeta i autor dramàtic espanyol del segle xx que gaudeix de més difusió internacional. El Romancero gitano (1928) fou el seu primer gran èxit com a poeta i va assolir una gran difusió. Després va abandonar les formes mètriques habituals en ell, en favor d’una poesia més lliure i amb temes nous. Com a autor teatral va escriure obres com Bodas de sagre, Yerma i La casa de Bernarda Alba; com a director teatral, va cofundar la companyia ambulant La Barraca el 1932. L’esclat de la Guerra Civil el va sorprendre a Granada i fou afusellat per un escamot paramilitar del bàndol franquista el 19 d’agost de 1936.Recomanar
Comentar
Comentaris (0)