Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

Història i debat de la bandera de les Illes Balears

Prunés i Moyà, Jordi

Prologuista:
Antoni Mas i Forners
Col·lecció:
Menjavents
Tema:
Història
Pàgines:
144
PVP:
15.00
ISBN:
978-84-18441-40-0
Data d'Edició:
27/09/2021
La identitat i la història dels símbols de les Balears.
Sinopsi
Com es va decidir quina havia de ser la bandera de la comu­nitat? Per què la bandera mallorquina és histò­ricament errònia? Què hi ha rere la tribarrada? Quins altres símbols històrics podrien servir com a bandera de les Illes Balears? Aquestes i altres qüestions s’aborden amb dete­niment i rigorositat, sense renunciar a una prosa didàctica per a tots els públics, en una obra cridada a ser un referent sobre la qüestió.


«Vull fer avinent que el que teniu a les mans és un llibre d’història però fet amb un propòsit clar, llampant i explícit: atorgar dignitat identitària, històrica i científica als símbols de les Illes Balears i, entre aquests, per damunt tot a la bandera, qüestionant, de manera vehement però docu­mentada, coratjuda ferm però respectuosa, les asseveracions que havien duit a terme investigadors de renom en obres de referència.»

Dr. Antoni Mas Forners
autor de Llengua, terra, pàtria i nació.

Llegir l'ïndex en PDFLlegir la Presentació en PDF

Jordi Prunés i Moyà
Va néixer a Palma el 1994. El 2016 es va graduar en història a la Universitat de les Illes Balears (UIB). A banda d’altres estudis relacionats amb l’educació, la seva vessant d’historiador l’ha portat a parti­cipar en les campanyes d’Espais de la Batalla de Mallorca i a investigar els símbols i l’heràldica illenca, per la qual cosa l’Ajuntament de Porreres li confià l’informe per a adoptar una bandera municipal. Ara aquesta línia d’inves­ti­gació conclou en la publicació d’aquesta obra.Recomanar
Comentar
Comentaris (0)