
Cuina encara més econòmica
Receptes fàcils per a temps difícils a l’entorn de la cuina de Mallorca
Tugores Manresa, Antoni
- Prologuista:
- Antoni Pinya Florit
- Col·lecció:
- Menjavents
- Tema:
- Cuina
- Pàgines:
- 304
- PVP:
- 21.00
- ISBN:
- 978-84-17113-85-8
- Data d'Edició:
- 01/01/2020
Aquesta segona edició revisada (la primera va obtenir la distinció del Gourmand World Cookbook Awards l’any 2010) selecciona les millors propostes i n’afegeix de noves.
L’autor ens estimula a utilitzar els elements de proximitat i temporada, i també a aprofitar les sobralles -molt en la línia austera de la cuina tradicional- en uns temps difícils que reclamen seny i sobrietat.
És un llibre complet i pràctic que convé tenir prop dels fogons.
Podeu llegir el Sumari i la Presentació en PDF.

Inicià la seva tasca informativa a la ràdio, a finals dels anys seixanta; va ser corresponsal de Cort, Diario de Mallorca, El Día i Radio Nacional de España. Ha estat director de les publicacions setmanals Manacor Comarcal (1976-1985) i 7 Setmanari (1986-1994).
Ha publicat a Edicions Documenta Balear La Guerra Civil a Manacor. La guerra a casa (2006)
Ha escrit les biografies de Joan Mesquida, un manacorí il·lustre (1983), Don Mateu, el paisatge d'una vida (1997), Adéu Andreu, biografia d'un lluitador republicà (2003) i La història robada. El batle Antoni Amer “Garanya” (2004) i La historia robada. Vida y muerte de un alcalde republicano. Antonio Amer (1882-1936) (2006).
Com a gastrònom ha publicat Memòria de la cuina mallorquina, (2007), que va merèixer el World Cookbook Awards com a millor llibre de cuina mediterrània escrit en català, Cuina econòmica. Receptes fàcils per a temps difícils a l’entorn de la cuina de Mallorca (2009) i Cuina encara més econòmica (2020). Al llarg dels darrers anys ha publicat centenars d'entrevistes, reportatges i articles d'opinió.

Memòria de la cuina mallorquina (3a edició)
Tugores Manresa, Antoni
Centenars de receptes del patrimoni cultural preservades de l’oblit.

L’erotisme a la cuina
Aguiló Senent, Catalina
Cinquanta-cinc receptes afrodisíaques que beneficiaran la teva salut i la teva sensualitat.

El receptari de Cas Bombu
Fuster Alzina, Jaume; Terrassa Flaquer, Josep; Cabalgante Guasp, Joan; Genestra, Andreu
Les receptes de la Mallorca preturística

Forn i pastisseria sense gluten
Suñer Mesquida, Antònia
Amb aquestes receptes, descobrireu que el món sense gluten s’ha aliat per fer-vos la vida més divertida.

Mes receptes de na Tonina. (3a edició)
Serrano Darder, Antònia
Completa Les receptes de na Tonina amb els mateixos criteris de claredat i precisió.

Les receptes de na Tonina. (3a edició)
Serrano Darder, Antònia
Les receptes imprescindibles de la bona cuina mallorquina.

Capítols dolços de cuina mallorquina
Contreras Mas, Antoni
Els dolços típics de la cuina mallorquina, la seva evolució i la seva cultura.

La cuina mallorquina d’en Biel Felip
Roca Juan, Gabriel
La vertadera cuina mallorquina, tradicional i casolana.

Figueres i figues
Llabrés Terrassa, Maria Esperança
Cent receptes amb figues i la història del cultiu de la figuera fins a l’actualitat.

Cuina mallorquina vegetariana
Alba Troya, Estrella; Piris Obrador, Catalina; Santandreu Massanet, Maria Antònia
Un llibre de cuina diferent amb les receptes de la cuina mallorquina de sempre

Capítols de cuina mallorquina
Contreras Mas, Antoni
Els plats típics de la cuina de Mallorca, la seva evolució i la seva cultura

De la figuera a la taula
Munar i Munar, Felip
La cultura tradicional de la figa combinada amb la modernitat

Les cuineres de Binissalem
Barrios Palmer, Miquel Àngel
La tradició popular d’aquest poble de Mallorca ha donat, a cop de fogó, aquest exquisit llibre de receptes.

Tàperes, el seu univers
Llull Capó, Domingo
Les tàperes com a part de la cultura i de la gastronomia de Mallorca. Inclou 40 receptes

Cuina per a celíacs
Suñer Mesquida, Antònia
És un llibre de gran ajuda, tant per als celíacs com per als restauradors i dietistes.

El plaer del boletaire
Esteva Castro, Felip
Guia i receptes útils dels bolets del llevant malloruí. Un autèntic plaer!

Cuina econòmica
Tugores Manresa, Antoni
Més de sis-centes receptes fàcils, econòmiques, de temporada i amb temps limitat.

Memòria de la cuina mallorquina (rústica)
Tugores Manresa, Antoni
“No em resta més que recomanar-vos ferventment aquesta obra, escrita amb passió i amb sensibilitat, que interessarà tant a l’afeccionat a l’antropologia i l’etnologia com a qui tingui curiositat per l ...

Lletres, aromes i sabors: Els nostres llibres de cuina
Trias i Mercant, Sebastià
Parlar de cuina mallorquina com a pròpia i exclusiva és més aviat una entelèquia, perquè està composta d’elements manllevats, és el resultat d’un llarg procés de transmissió oral, i al cap i a la fi é ...

La cuina de la Revolució Francesa i les illes Balears
Ferrà i Martorell, Miquel
Durant la Revolució, París va descobrir la meravellosa cuina de les regions de França; també va ser llavors quan aparegueren a París els primers grans restaurants establerts pels caps de cuina de les ...