
Diguem visca Sant Antoni!
Una aproximació musical a la festa. 2a edició revisada i ampliada
Vicens Vidal, Francesc
- Prologuista:
- Josep Martí
- Col·lecció:
- Menjavents
- Tema:
- Música
- Pàgines:
- 288
- PVP:
- 20.00
- ISBN:
- 978-84-17113-82-7
- Data d'Edició:
- 09/12/2019
Tanmateix, la festa de Sant Antoni en el segle xxi és hereva d’unes pràctiques que són objecte de reinvenció i adaptació constants. El bestiar ja no es cria a casa i l’economia familiar ja no depèn ni de la bona collita ni de la salut de l’animal. Per això, Sant Antoni ha esdevingut una data de gran rellevància social, una excusa per a compartir espais i moments, per a participar i sentir-se part de la comunitat. A conseqüència d’aquest fet, la festa ha anat adquirint diversos nivells de significat i nous àmbits de representació que donen lloc a una gran diversitat de models rituals festius.
En aquest llibre, l’acreditat musicòleg Francesc Vicens reedita aquest llibre amb informació revisada i ampliada per explicar les diferents maneres de celebrar Sant Antoni a partir del fet musical com a element cohesionador de la festa.
Llegir el Sumari en PDF
Llegir la Presentació en PDF

Doctor en Musicologia per la UAB (Universitat Autònoma de Barcelona), ha completat la seva formació a les universitats de Bolonya i Siena. És autor de les obres I cantaven un Càntic Nou. Els ancians músics de l’Apocalipsi a l’art romànic hispànic (PAMSA 2010), Diabolus in Musica (premi Hiperbòlic 2008), El cant de la Sibil·la a Mallorca (Documenta Balear 2004), Visca Sant Antoni! (Documenta Balear 2010), i Paradise of love o l'illa imaginada (Documenta Balear 2012) i El cant de la sibil·la a Mallorca, 2a edició revisada i augmentada (Documenta Balear 2012). És coautor de Les músiques de Mallorca en DVD (2003, 2005 i 2008), El bestiari de les galàxies (2014), Ramon Llull a la recerca de la Veritat (2016) i de diversos articles científics publicats en revistes de musicologia. Durant el curs 2009-2010 va ser professor visitant al Centre de Graduats de la Universitat de Nova York (CUNY) i des del curs 2003-2004 és professor titular del CESAG (Centre d’Ensenyaments Superiors Alberta Giménez).

Antoni M. Alcover i les dones
Gelabert Miró, M. Magdalena
Mn Alcover des d’una nova òptica. Premi Mallorca d’Assaig 2018.

Els obrers de Sant Antoni de sa Pobla
Pons Payeras, Joan
Els referents de la celebració de Sant Antoni a sa Pobla, des del segle XIV fins a l’actualitat.

Viure, escriure i reviure la festa
Vives Riera, Antoni
L’evolucio de la festa de Sant Antoni a Artà, la seva màgia, la disbauxa i la protesta popular.

Paremiologia del Calendari
Bonafè i Barceló, Francesc
Calendari folklòric amb propostes didàctiques per al seu treball a Educació Infantil, Educació Primària i Educació Secundària.

Hem d'enganyar el dimoni
Janer Manila, Gabriel
Aquesta obra reuneix una sèrie d’estudis sobre la fantasia còmica que sovint descobrim en la tradició literària de caràcter oral. Es tracta de recórrer els camins que segueix el llenguatge literari du ...

Sant Antoni Abat, festa popular d’Artà
Gili i Ferrer, Antoni
L’antiquíssima festa de Sant Antoni de Viana, posteriorment anomenada de Sant Antoni Abat, és l’expressió més genuïna, pura i representativa d’Artà. Aquest llibre és el resultat de m ...