Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

La porta

Herranz Hammer, Albert; Viader Soler, Joan

Col·lecció:
Magatzem Can Toni
Tema:
Teatre
Pàgines:
96
PVP:
14.00
ISBN:
978-84-17113-73-5
Data d'Edició:
05/08/2019
Ateneus obrers, principis naturistes, esperantisme, racionalisme, joves sindicalistes, excursions dominicals i llibres del 1936.


Sinopsi
A Barcelona i rodalia ningú no volia refer les portes de la presó malmeses en el motí de l’estiu del 1931. Varen embarcar les portes i les traslladaren al port de Palma, on els fusters també es negaren a reparar-les. El conflicte de les portes de la presó es va transformar en molt més que una vaga obrera: es convertí en una crítica al sistema social en si mateix i a la funció de la presó com a eina política. Aquest és el punt de partida de La porta: la lluita entre la consciència i la fam, entre els obrers compromesos i els companys de viatge dins de la misèria.


Assistint atònits a un episodi desconegut de la classe treballadora de Palma, en aquesta obra veiem un univers amb ateneus obrers, principis naturistes, esperantisme, mestres racionalistes i sindicats plens de jovenalla, excursions dominicals i molts llibres que escampaven idees noves de mà en mà, un fresc ben dibuixat de la generació que fou escapçada pel cop d’estat executat el 1936.


Albert Herranz Hammer
(Estocolm, 1970)
Viu a Palma. És autor d’alguns llibres de poemes: Manutar (Educions el Moixet Demagog, 1993), Geografia interior (Baile del Sol, 1994), Oikumene (Capaltard, 1996) i Les balcàniques (Edicions Madre Tierra, 1996), traduïda a diverses llengües i convertida en representació audiovisual. Com a narrador té publicat: Fresas para Tristán Tzara (Baile del Sol, 1997), Starpower (guanyadora del premi de novel·la curta Baltasar Porcel), Siete dias de Enero (Baile del Sol, 1999), Incident a Malaco (Lleonard Muntaner, 1999), i, també a Documenta Balear, dins aquesta col·lecció El jugador de triquet (1998), La porta (2019) i Glossari de Santa Catalina i es Jonquet (2020).  Ha col·laborat en publicacions periòdiques com Arbetaren, Filmeye, Kulturen, Cultura Obrera, Cnt, Nosaltres i dBalears, i ha dirigit publicacions com Parnass i L’Observador del Pla. També és autor de guions de documentals i pel·lícules.
Joan Viader Soler
(Palma, 1976) és jurista i politòleg. Ha desenvolupat la seva carrera professional a Barcelona i Mallorca treballant en l’Administració pública en l'àmbit de les polítiques de mercat de treball i de serveis socials. La porta és la seva primera incursió en la literatura dramàtica.

Recomanar
Comentar
Comentaris (0)