Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

Vicenç Furió i Kobs

Semblança d’un pintor polifacètic

Furió Terrasa, Ignasi

Prologuista:
Bartomeu Bestard Cladera
Col·lecció:
Arbre de Mar
Tema:
Biografia
Pàgines:
112
PVP:
16.00
ISBN:
978-84-17113-65-0
Data d'Edició:
07/06/2019
L’ambient cultural i artístic de Palma de finals del segle XIX fins al 1936.
Sinopsi
Parlar de Vicenç Furió i Kobs (Palma, 1864-1956) és parlar d’un home que va dedicar la vida a investigar i donar a conèixer la cultura de les Balears. 
D’esperit inquiet i d’una gran vitalitat, Furió fou pintor, historiador, promotor cultural i un dels primers arqueòlegs illencs. 
Es va relacionar amb personalitats tan rellevants com els pintors Santiago Rusiñol, Faust Morell, Ricard Ankerman, Llorenç Cerdà, Josep Costa i Ferrer; els arqueòlegs Josep Colominas, Pere Bosh i Gimpera, Wilfred James Hemp; els fotògrafs Josep M. Co de Triolà i Adolf Mas i Ginestà; l’arquitecte i president de la Mancomunitat de Catalunya Josep Puig i Cadafalch; el bibliòfil Isidre Bonsoms; l’arquitecte nord-americà Arthur Byne i la seva esposa l’escriptora Mildred Stapley, i moltes d’altres figures de qui es conserva correspondència de gran valor com a font d’informació històrica i cultural de la Palma de la primeria del segle xx.

Llegiu el Sumari en PDF Llegiu el Pròleg en PDF
Ignasi Furió Terrasa
(Palma, 1972), llicenciat en Història i investigador, s’ha especialitzat en l’estudi i la catalogació de documents històrics. Ha treballat en camps relacionats amb la història local i temes documentals.
Autor de la catalogació i organització de l’Arxiu de Josep Moll Marquès, ha estat coautor del projecte Recull de toponímia de tres exemples de possessions agràries al terme de Puigpunyent: Son Fortesa, Son Bru i Son Puig.
Responsable durant més de deu anys de l’Arxiu i Biblioteca del Col·legi Oficial de Farmacèutics de les Illes Balears, Ignasi Furió ha col·laborat també en la investigació per a la recuperació i rehabilitació de l’històric Hospital de l’Illa del Rei, un dels patrimonis culturals i sanitaris més importants de Menorca.
Postgraduat en Ges­tió, Preser­vació i Difusió d’Arxius Fotogràfics de l’Escola Superior d’Arxivística i Gestió de Documents, adscrita a la Universitat Autònoma de Barcelona, l’autor completa la investigació històrica que ha realitzat sobre Vicenç Furió posant de manifest la importància de les fotografies en la recerca documental, conscient que la recerca i la catalogació d’imatges permet completar i millorar la comprensió dels fets històrics que s’investiguen.
Ignasi Furió també té estudis en música, dret, tècnic especialista en edificis i obres, és un gran aficionat a la restauració i recuperació de mobles antics, i ha col·laborat amb recensions musicals en la revista Món Apotecari.Recomanar
Comentar
Comentaris (0)