Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

Les receptes de na Tonina. (3a edició)

Serrano Darder, Antònia

Col·lecció:
Menjavents
Tema:
Cuina
Pàgines:
256
PVP:
15.00
ISBN:
978-84-17113-47-6
Data d'Edició:
15/04/2019
Les receptes imprescindibles de la bona cuina mallorquina.
Sinopsi
La vida actual, en què dones i homes estudien i fan feina i en què el temps és escàs, ha fet que es deixassin de banda molts costums per donar pas a noves formes de viure. Tradicionalment les mares ensenyaven a cuinar les filles i els transmetien els seus petits secrets culinaris; això és el que fa Les receptes de na Tonina. Sens dubte, aquest receptari pot ajudar en gran manera els que vulguin aprendre de forma fàcil i amena a guisar. Podríem dir que és el llibre de cuina que hauria pogut escriure la nostra mare. És un llibre que hauria de ser present a totes les cuines, un llibre per usar, per consultar, i no per estar mort en un prestatge, perquè és un manual de cuina senzill, pràctic, amb menús, receptes, suggeriments i també idees.


Antònia Serrano Darder
(Valldemossa, 1939-2015) va estudiar llengua i literatura catalanes en els cursos de l’Obra Cultural Balear (OCB). D’ençà de la seva fundació (1989), fou la coordinadora de la revista Miramar de Valldemossa, en què també col·laborà. Va publicar articles en El Mirall, La Nau, Informatiu Codolades i L’Estel de Mallorca. Des del 1994, va explicar per ràdio els seus menús; primerament, a Ràdio Mallorca i a La Voz, i després a ONA Mallorca. Com a poetessa, va publicar poemes en S’Esclop i en alguns reculls poètics, i va guanyar l’Accèssit Reina Amàlia de poesia en català (1992) i el primer premi en el XXII certamen poètic Verge de Consolació (1994). Va presidir l’OCB a Valldemossa, fou membre de la junta directiva de l’Associació Amics de l’Arxiduc i fou Dama d’Honor de Santa Maria de la Panada. L’any 2003, en el marc dels Premis 31 de Desembre que atorga l’OCB, rebé el guardó Reconeixement de Mèrits a l’acció del voluntariat lingüístic.


Obres d’Antònia Serrano publicades per les Edicions Documenta Balear: Les receptes de na Tonina (1995), el poemari Massa mites (1998), Més receptes de na Tonina (2005), L'alzina dels contes (2007) i, juntament amb Dolors Estrades, Jocs i moixonies (2001).Recomanar
Comentar
Comentaris (0)