Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

Els aucells a les rondalles mallorquines i al cançoner

Rayó i Ferrer, Miquel

Prologuista:
Il·lustracions: Andrew Pinder
Col·lecció:
Menjavents
Tema:
Cultura popular
Pàgines:
200
PVP:
21.00
ISBN:
978-84-17113-22-3
Data d'Edició:
29/08/2018
Els aucells que figuren a les rondalles mallorquines i al cançoner, profusament il·lustrats.
Sinopsi
Els aucells a les rondalles mallorquines i al cançoner és producte d’una doble afecció de l’autor: la cultura popular manifestada en la literatura oral (rondalles, gloses, refranys, creences, dites...) i l’ornitologia de camp, és a dir, l’observació dels aucells silvestres en el seu hàbitat. 
En aquesta obra es presenta, d’una manera raonada i suggeridora, un recull extens de les citacions d’espècies d’aucells presents en les produccions culturals populars reunides sobretot en l’Aplec de rondaies mallorquines d’Antoni M. Alcover, el Cançoner popular de Mallorca del pare Ginard (i algun altre cançoner) i el molt recentment publicat Atles ornitonímic dels persistents investigadors Cosme Aguiló i Antoni Mestre. Però Els aucells a les rondalles mallorquines i al cançoner també respon a una tercera intenció, permanent en l’obra, ja llarga i diversa, de Miquel Rayó: la de difondre els noms i els trets principals i els valors dels aucells presents a Mallorca per fomentar-ne la protecció. 
Les poderoses il·lustracions d’Andrew Pinder contribueixen a reforçar aquesta declarada voluntat divulgadora i alhora conser­vacionista.

Llegir l'Índex en PDF
Veure una mostra en PDF


Miquel Rayó i Ferrer
(Palma 1952) és pedagog i escriptor. Ha publicat diversos treballs sobre divulgació naturalista, conservació d’espais naturals i educació ambiental com Cabrera, l’illa sense nom, Les aus de s’Albufera, la nostàlgia del fang i Mallorca: la serra. A més, és autor de novel·les per a adults i de llibres de relats per a infants i joves. Membre del GOB des de la seva fundació, n’ha presidit la secció mallorquina.Recomanar
Comentar
Comentaris (0)