Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

El general Weyler i l’esquadra naval a Cuba

Codina Bonet, Ramon

Col·lecció:
Papers
Tema:
Història contemporània
Pàgines:
128
PVP:
14.00
ISBN:
978-84-17113-17-9
Data d'Edició:
20/06/2018
Les activitats per mar de Weyler a les colònies espanyoles d’ultramar.
Sinopsi
El general mallorquí Valerià Weyler i Nicolau (1838-1930) és una de les figures més controvertides de la història política i militar espanyola. Fou capità general de Cuba durant la  insurrecció inde­pen­dentista de José Martí i Máximo Gómez, i ministre de la Guerra. Home de fermes conviccions liberals, va tenir actuacions que semblen tan con­tra­dictòries com la repressió de la Setmana Tràgica de Barcelona el 1909 i la seva participació en la Sanjuanada (1926) contra la dictadura de Primo de Rivera. 
Així com les activitats per terra de Weyler són prou conegudes, les que va desenvolupar per mar ens són gairebé desconegudes. El general Weyler i l’esquadra naval a Cuba és un intent de contribuir a omplir aquesta llacuna.

Veure lÍndex en PDFVeure el Preàmbul en PDF

Ramon Codina Bonet
(Manacor 1936). Títol superior de conservatori (composició), militar (r), filòsof, pedagog, professor associat universitari (Múrcia) i col·laborador de l’Institut de Ciències de l’Educació de Múrcia (1981-1985). És autor dels llibres Don Antonio Barceló, almirante de la Real Armada y corsario del Rey, El pintor Ricardo Segura Torrella i El general Weyler i l’esquadra naval a Cuba i d’articles en el Boletín de Historia y Cultura Naval, en la Revista General de Marina i en el periòdic Última Hora (2005-2008).Recomanar
Comentar
Comentaris (0)