Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

Els germans corsos

Dumas, Alexandre

Prologuista:
Traducció: Antoni Nadal
Col·lecció:
Varoic
Tema:
Creació
Pàgines:
148
PVP:
13.00
ISBN:
978-84-16163-85-4
Data d'Edició:
29/12/2017
Un intricat drama familiar en què la passió amorosa portarà un desenllaç fatídic.
Sinopsi
Mentre viatja per Còrsega, la primavera del 1841, Alexandre Dumas fa coneixença amb la família Franchi, els dos germans bessons de la qual, Lucien i Louis, mantenen un estrany enllaç: fins i tot allunyats, poden sentir físicament les emocions i els dolors de l’altre.
Després d’haver estat iniciat per Lucien en les tradicions corses, Dumas torna a París, on fa la coneixença de Louis, que hi estudia dret. Volent reconfortar el jove, que travessa una crisi sentimental, el convida a un sopar. Louis accepta, perquè sap que la dona que estima en secret hi anirà. Però el sopar surt malament...


-------


Els germans corsos és una novel·la d’una rara sobrietat en la producció de Dumas, que empra aquí amb vivacitat el seu talent extraordinari de director d’escena i d’autor de diàlegs. Si s’ha acusat Dumas de desviar-se o d’allunyar-se de l’assumpte principal de les seves obres, sens dubte no és el cas d’aquesta obra curta, conduïda a un ritme gairebé cinematogràfic (ha estat objecte de nombroses adaptacions cinematogràfiques d’ençà de l’any 1898). La concisió és sorprenentment eficaç, probablement perquè Dumas encara escriu sota la influència del dramaturg.


Alexandre Dumas
(1802-1870), és un dels més populars novel·listes del segle XIX, dotat d’una sorprenent fecunditat, i cèlebre autor dramàtic. Va escriure novel·les tan conegudes com Els tres mosqueters, El comte de Montecristo, Vint anys després, La reina Margot, El vescomte de Bra­gelonne i La dama de Monsoreau, i obres de teatre tan remarcables com Henri III et sa cour, Antony i La tour de Nesle. A més, va publicar suggestius volums d’impressions de viatges.

Recomanar
Comentar
Comentaris (0)