Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

Un mallorquí a Puerto Rico

L’aventura d’un indià

Bonnín i Cortès, Carmel

Col·lecció:
Magatzem Can Toni
Tema:
Creació
Pàgines:
188
PVP:
14.00
ISBN:
978-84-16163-72-4
Data d'Edició:
07/11/2016
Les aventures d'un mallorquí que fuig de la misèria per trobar la ventura a un altre món.
Sinopsi
L’emigració massiva cap a terres americanes, a les acaballes del segle XIX, fou l’única sortida per a molts de mallorquins que cercaven, lluny de les seves famílies i arrels, una vida més digna i pròspera.
És en el si d’aquest allau migratori que l’autor situa el protagonista. Amb un estil senzill i natural ens acosta a les aventures, els patiments i els èxits d’un jove indià, natural d’Inca, sotmès, com qualsevol humà, a les jugades de la Bona i de la Mala Fortuna.
Carmel Bonnín i Cortès
(Palma, 1942), advocat col·legiat no exercent i exalt funcionari de les conselleries d’Educació i de Turisme de les Illes Balears. S’estrenà, després de jubilar-se, amb l'aplec de narracions Una platja per a cada naùfrag (2012), quan comença a tastar els fruits àcids de la decadència física i entra, amb una suposada serenor, en la tardor d’una vida tan intensa com plena de vivències enriquidores. Ha intentat, sense assolir-ho mai del tot, de ser fidel al que cada etapa de la vida li ha ense­nyat i de conrear un grapat de dèries engrescadores. Avui, tocant de peus a terra, se sent solidari amb tot el que és humà, i per això, amb esperit tolerant, aspira, enmig de dubtes i troballes, a continuar la recerca crítica d’un home millor en una societat més equitativa, a gaudir dels petits moments que li permeten d’espipellar la felicitat, i a assolir la saviesa que suposa no esperar més del que la vida, la família, els amics i les amigues ja li han aportat amb escreix. Han seguit el recull de contes Més enllà del desencís (2013), la seva novel·la Un mallorquí a Puerto Rico. Les aventures d'un indià (2016) i Cabòries d’un ciutadà estupefacte i altres relats (2019).
 

Recomanar
Comentar
Comentaris (0)