Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

Escrits ‘post mortem’

L’assaig impossible

Serra i Bauçà, Antoni

Prologuista:
Antoni Nadal
Col·lecció:
Magatzem Can Toni
Tema:
Assaig
Pàgines:
208
PVP:
16.00
ISBN:
978-84-16163-67-0
Data d'Edició:
01/09/2016
La culminació de l’extensa i sucosa carrera literària d’Antoni Serra com a assagista 
Sinopsi
Es pot dir que Escrits ’post mortem’ culmina i resumeix l’extensa, variada i sucosa carrera literària d’Antoni Serra com a assagista, perquè les seves moltes facetes, els seus motius recurrents i les seves preferències estan presents en aquest recull.Són escrits en què parla amb passió d’autors, d’obres, de literatures, de la vida, de l’amor, de les úniques tres possibles virtuts teologals (gola, peresa i luxúria), de les dèries i inclinacions subjectives i, naturalment, de la mort.Redactats en èpoques diferents i publicats com a pròlegs o en revistes i diaris, també hi ha alguna conferència i textos inèdits, com els reconeixements a les literatures italiana i portuguesa, i el treball sobre el poeta Bartomeu Fiol.Presentats en forma de llibre, aquests assaigs pretenen donar continuïtat a dues obres seves anteriors, L’anàrquica escriptura a la Terra Inexistent i la premonitòria El (meu) testament literari, que constitueixen una mena de trilogia sobre el seu pensament, subjectiu, inconformista i llibertari, relacionat amb el món de la creació literària o, dit d’una altra manera, amb l’escriptura sense prejudicis.

Vegeu el Sumari
Vegeu el Prefaci

Antoni Serra i Bauçà
(Sóller, 1936) a partir del 1960 s'ha dedicat a la literatura i al periodisme, àmbit on ha desenvolupat una gran tasca a diversos diaris, revistes i setmanaris, publicant articles d'opinió, reportatges i crítiques de teatre i de cinema, i literatura.
Va ser un dels fundadors de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, de la qual en fou vicepresident. Va dirigir durant quasi cinc anys la Llibreria Tous de Palma. També fou el secretari tècnic a les Illes del Segon Congrés de Cultura Catalana. Fou Escriptor del Mes al Principat, l'any 1995.
L'obra literària de Serra té diverses característiques estètiques i conceptuals, entre altres la narrativa experimental, l'escriptura relacionada amb la Guerra Civil, el relat breu, l'assaig, la narrativa negra protagonitzada pel detectiu Celso Mosqueiro, i els textos de memòries. En els darrers temps ha publicat el seu diari d'escriptor amb el títol genèric de Diari d'ombres, paisatges i figures i fins a hores d'ara n'han aparegut quatre volums: La mort del vell dictador (2002), L'activisme cultural (2004), La decrepitud del periodisme (2007) i Literatura, passió insubstituïble (2009).
Ha estat traduït al castellà, a l'italià, al francès i a l'alemany. També ha participat en uns quants llibres col·lectius, sobretot en els del col·lectiu Ofèlia Dracs.

Recomanar
Comentar
Comentaris (0)