Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

La visió d’Andratx a través dels llibres de viatges (1860-1940)

Amengual i Salas, Vicenç

Col·lecció:
Arbre de Mar
Tema:
Viatges
Pàgines:
96
PVP:
13.00
ISBN:
978-84-16163-58-8
Data d'Edició:
30/04/2016
Premi Pere Ferrer d’investigació 2015
L’experiència dels viatgers que visitaren Andratx en els segles XIX i XX.
Sinopsi
La segona meitat del segle XIX i la primera del segle XX va ser un moment en què molts viatgers s'acostaren a Mallorca i volgueren deixar constància de l'experiència.
Aquest llibre relata com un bon nombre de viatgers varen arribar fins a Andratx i oferiren llur visió del municipi. Amb les seves descripcions i també amb les fotografies, gravats o dibuixos, podem observar les transformacions que ha sofert el paisatge andritxol. Així mateix, es narren les impressions que els andritxols varen causar en els escriptors, amb referències a les grans diferències culturals i a fets curiosos que sorprengueren aquells qui arribaven a Andratx.


Llegiu la Introducció en PDF
Vicenç Amengual i Salas
Palma, 1966) treballa a Andratx com a mestre, des de l'any 2000. Com a educador i membre de l'Equip d'Immersió Lingüística de la Conselleria d'Educació (2002-2004), va participar en diverses publicacions educatives. Llicenciat en història de l'art i col·leccionista interessat en el disseny publicitari i les arts gràfiques, ha publicat gran nombre d'articles a les revistes de col·leccionisme del Troc i del Club de Col·leccionisme de Mallorca. El seu interès pels llibres de viatgers i la imatge de Mallorca i el seus municipis en la història del turisme l'han dut a presentar comunicacions en jornades d'estudis locals convocades a Manacor, Alcúdia, Sóller... El 2013 fou comissionat de les exposicions Els punts d'Art Nouveau i Els punts de llibre a les biblioteques andritxoles i l'orientalismeRecomanar
Comentar
Comentaris (0)