Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

Ramon Llull: Passió i reflexió

Puigdomènech López, Jordi

Prologuista:
Albert Bilbeny
Col·lecció:
Menjavents
Tema:
Assaig
Pàgines:
224
PVP:
17.00
ISBN:
978-84-16163-51-9
Data d'Edició:
15/03/2016
El pensador més universal de la cultura catalana.
Sinopsi
En l’edat mitjana, l’illa de Mallorca es trobava en un punt geopolític central, la qual cosa la convertia en un dels principals escenaris europeus de la coexistència -ara violenta, ara pacífica- de les tres grans cultures i religions dominants al món civilitzat de l’època: l’hebrea, la cristiana i la musulmana. La presència d’aquestes tres visions del món en un mateix territori comportava, d’una banda, una rivalitat que es concretava en lluites i la consegüent servitud del vençut, i, d’altra banda contribuïa a enriquir poderosament la cultura i la tradició illenques amb tot un mosaic de llengües, idees i gents.
Ramon Llull va assumir un paper central en aquesta cruïlla de cultures que era la Mediterrània occidental dels segles XIII i XIV, condensant en el seu pensament el millor de totes elles i afegint-hi el llegat grecoromà procedent del món clàssic, que ell va conèixer sobretot a partir de l’estudi de les obres de Plató, Aristòtil i els seus comentadors.

Jordi Puigdomènech López
(Barcelona, 1963)
Doctor en Filosofia per la Universitat de Barcelona i professor associat del Departament de Filosofia Teorètica i Pràctica de la Facultat de Filosofia d’aquesta institució i de la Facultat d’Humanitats de la Universitat Internacional de Catalunya. És autor, entre d'altres, dels llibres Ingmar Bergman, el último existencialista (2004, 2007), La Europa renacentista. Judaísmo, cristianismo, humanis­mo e islam (2012) i Lecciones preliminares de Estética (2013), De Petra a Califòrnia: Vida, pensament i llegat de Juníper Serra (2013) i Ramon Llull: Passió i reflexió (2016). És coautor, juntament amb Xavier Fossas Batlle, d’El pensament català (2011)

Recomanar
Comentar
Comentaris (0)