Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

Els nous horitzons culturals a Mallorca al final de l’edat mitjana

Barceló i Crespí, Maria; Ensenyat i Pujol, Gabriel

Prologuista:
Hillgarth, J. N.
Col·lecció:
Menjavents
Tema:

Pàgines:
224
PVP:
13.00
ISBN:
84-89067-86-4
Data d'Edició:
28/09/2000
Sinopsi
Els autors estudien la recepció a Mallorca dels nous ideals culturals i estètics provinents de la península itàlica. Aquest fenomen, conegut sota la denominació de cultura humanista, tingué a l’illa una repercussió significativa.
Maria Barceló i Crespí
És catedràtica d’Història Medieval a la Universitat de les Illes Balears. Ha publicat nombrosos estudis sobre la història medieval mallor­quina, sobretot del segle XV, en forma de llibres (més d’una vin­tena, alguns en col·laboració), capítols de llibres, opuscles, articles en revistes de caràcter científic, recensions, pròlegs, etc., a més de molts altres articles de caràcter divulgatiu. També ha participat en molts con­gressos i reunions científiques. Ha ocupat diversos càrrecs acadè­mics, com el de degana de la Facultat de Filosofia i Lletres, i ha estat presidenta de la Societat Arqueològica Lul·liana i membre d’altres entitats, com la Reial Acadèmia Mallorquina d’Estudis Genealògics, Heràl­dics i Històrics. És magister de la Maioricensis Schola Lullistica. Ha obtingut els premis Ramon Llull del Govern de les Illes Balears i Josep M. Llompart de l’Obra Cultural Balear. Entre els seus libres destaquen: Ciutat de Mallorca en el trànsit de la modernitat, Les possesions de Porreres, Espanyol i Pacs: poder i cultura a la Mallorca del segle XV, Terrissa, Elements materials de la vida quotidiana a la Mallorca baixmedieval i Ferrando Valentí i la seva família.

Gabriel Ensenyat i Pujol
És llicenciat en Història i doctor en Història Medieval. Exerceix de professor titular d’Història de la Cutura i de la Literatura Catalana Medievals a la Universitat de les Illes Balears. Pren part en diverses entitats culturals i actualment és secretari de la societat Arqueològica Lul·liana i de la Causa Pia Lul·liana. És autor de nombrosos articles i comunicacions a congressos sobre aspectes de caràcter històric, cultural i literari de la Mallorca medieval. Cal remarcar els seus llibres La reintegració de la Corona de Mallorca a la Corona d’Aragó (1343-1349), Ferrando Valentí i la seva família, La literatura catalana medieval a Mallorca, Cançoner Aguiló. Edició facsímil, transcripció i comentaris i la seva participació en el volum col·lectiu Josep Maria Quadrado i el seu temps.
Recomanar
Comentar
Comentaris (0)