Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

La mala petja

López de Viñaspre, Jon

Prologuista:
Epíleg de Francesc Lladó i Rotger
Col·lecció:
Magatzem Can Toni
Tema:
Narració breu
Pàgines:
92
PVP:
12.00
ISBN:
978-84-16163-32-8
Data d'Edició:
20/04/2015
XXII Premi Joan Marquès Arbona de narrativa Vall de Sóller 2014
Sinopsi
La mala petja és la història d’una colla de bosquetans, d’un territori agrest i d’una època no gaire llunyana on encara es treballava amb les mans. És la història dels últims supervivents del bosc, un grup d’homes bregats per totes les intempèries i per una vida austera i dura, els personatges vernacles dels boscos de la Garrotxa. La convivència mútua va deteriorant-se, creix la tensió i creixen també els mals pensaments i les males arts dels protagonistes, es mastega el drama.
Els personatges peculiars que conformen el nucli dur de la brigada, una taverna acollidora i hostil, un capellà de les muntanyes sense gaire vocació i el paisatge volcànic que amb la seva força condiciona la vida dels seus habitants, són els veritables protagonistes d’aquesta narració.


Jon López de Viñaspre
Jon López de Viñaspre 
 
(Bilbao, 1970), viu a Barcelona i respira sovint els aires de la Garrotxa. És autor de la novel·la curta Les flors de Matmata (Pagès Editors, 2007), dels llibres de relats L’increïble home bala (i altres relats filosòfics) i El clan de los Benasperi (6 relatos nómadas) (Palamedes, 2013) i de la novel·la El hijo de Mamá Dana (Palamedes, 2015), editada també a Veneçuela (Fundación Editorial Bolivariana El Perro y la Rana, 2015).
Ha guanyat un grapat de premis de narrativa curta, és cofundador de l’editorial Lapislàtzuli, on ha prologat autors de la mida d’Antonina Canyelles o Jorge Amado, i és col·laborador del programa poètic ‘Veus Paral·leles’.

 

Recomanar
Comentar
Comentaris (0)