
Omar Oianeder comenta "La cuina de la Revolució francesa a les illes Balears"
08/03/2013 Omar Oianeder
Omar Oianeder comenta "La cuina de la Revolució francesa a les illes Balears", de Miquel Ferrà i Martorell ("Diario de Mallorca", suplement "Manjaria", 37, 8 de març de 2013)

La cuina de la Revolució Francesa i les illes Balears
Ferrà i Martorell, Miquel
- Prologuista:
- Vicens, Antoni
- Col·lecció:
- Menjavents
- Tema:
- Cuina
- Pàgines:
- 180
- PVP:
- 11.00
- ISBN:
- 84-89067-80-5
- Data d'Edició:
- 17/05/2000

S’ha dedicat sobretot a l’ensenyament i al periodisme. Col·labora amb publicacions periòdiques com ara Última Hora, Sóller, El Mirall, El Temps, Cultura, Diari de Balears i Entorn.
Pel que fa a la literatura, mostra gran predilecció pel relat breu, de vegades adreçat als joves i als adolescents, i la novel·la històrica, entesa com a eina pedagògica per fer conèixer el passat. Premi de novel·la Ramon Llull 1885 (El misteri del cant Z-506) i el Ciutat de Palma Llorenç Villalonga 1987 i 2005 (amb Crònica de Guinea i Abdallah Karim, el predicador, respectivament), la seva obra ha estat traduïda a llengües com el castellà, el portuguès, l’holandès i l’alemany.
També és autor de diversos llibres d’itineraris i d’assaigs, com Sóller, imatges d’ahir (1990), Sollerics arreu del món (1992), i a Edicions Documenta Balear ha publicat Els enigmes de la nostra història (1992), Llegendes i tradicions de les Balears (1995), Contes i viatges (1998), La cuina de la Revolució francesa a les Balears (2000), Faula del Mare Nostrum (2004), Maltractades. Històries antigues d’amor i odi (2008), Llegendes i tradicions de les Balears (2009) 2a edició amb il·lustracions de l'autor i Terra venuda (2017).

Memòria de la cuina mallorquina (3a edició)
Tugores Manresa, Antoni
Centenars de receptes del patrimoni cultural preservades de l’oblit.

Cuina encara més econòmica
Tugores Manresa, Antoni
El receptari complet i pràctic que convé tenir prop dels fogons.

La cocina de Jacinto del Valle
del Valle Pérez, Jacinto
La evolución y la experiencia de un cocinero único y excepcional.

L’erotisme a la cuina
Aguiló Senent, Catalina
Cinquanta-cinc receptes afrodisíaques que beneficiaran la teva salut i la teva sensualitat.

El receptari de Cas Bombu
Fuster Alzina, Jaume; Terrassa Flaquer, Josep; Cabalgante Guasp, Joan; Genestra, Andreu
Les receptes de la Mallorca preturística

Panadería y pastelería sin gluten
Suñer Mesquida, Antònia
Anima a los lectores a hacer pan y pasteles sin gluten de una manera fácil i divertida.

Figueres i figues
Llabrés Terrassa, Maria Esperança
Cent receptes amb figues i la història del cultiu de la figuera fins a l’actualitat.

Terra venuda
Ferrà i Martorell, Miquel
Una denúncia contra els especuladors del nostre territori i la destrucció del patrimoni natural.

Cuina mallorquina vegetariana
Alba Troya, Estrella; Piris Obrador, Catalina; Santandreu Massanet, Maria Antònia
Un llibre de cuina diferent amb les receptes de la cuina mallorquina de sempre

Capítols de cuina mallorquina
Contreras Mas, Antoni
Els plats típics de la cuina de Mallorca, la seva evolució i la seva cultura

Les cuineres de Binissalem
Barrios Palmer, Miquel Àngel
La tradició popular d’aquest poble de Mallorca ha donat, a cop de fogó, aquest exquisit llibre de receptes.

Els diputats de les Illes Balears a les Corts de Cadis
Roura i Aulinas, Lluís
La petjada mallorquina a la primera Constitució liberal d’Espanya.

Lletres, aromes i sabors: Els nostres llibres de cuina
Trias i Mercant, Sebastià
Parlar de cuina mallorquina com a pròpia i exclusiva és més aviat una entelèquia, perquè està composta d’elements manllevats, és el resultat d’un llarg procés de transmissió oral, i al cap i a la fi é ...

Contes i viatges
Ferrà i Martorell, Miquel
Amb aquest recull de contes i cròniques de viatges, M. Ferrà confirma la reputació que ha adquirit com a prosista d’una formidable varietat de temàtica i estilística. Les narracions fantàstiques, mist ...