Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

Capí­tols de cuina mallorquina

Contreras Mas, Antoni

Col·lecció:
Menjavents
Tema:
Cuina
Pàgines:
172
PVP:
16.00
ISBN:
978-84-16163-19-9
Data d'Edició:
20/10/2014
Els plats típics de la cuina de Mallorca, la seva evolució i la seva cultura
Sinopsi
L’art i la tècnica de preparar els aliments no són una casualitat. L’aparició d’un plat a taula és el darrer pas d’un camí sovint llarg i condicionat per factors molt diversos. És el resultat actual dels canvis experimentats en les maneres de modificar uns productes alimentaris. Representa la conclusió temporal d’una tasca intel·lectual complexa i específica de cada cultura culinària, a la qual proporciona la solució més eficaç i que millor complau el comensal.

Aquest llibre vol donar notícia de l’evolució d’alguns plats de la cuina que s’ha fet i encara es fa a Mallorca. Cada un té una biografia pròpia, formada pel procés d’aprofitament més eficient i agradós dels recursos disponibles en determinades circumstàncies de la nostra història. Constitueixen mostres ben significatives de l’adaptació dels nostres avantpassats als canvis i circumstàncies que s’han produït en el medi ambient. L’habilitat que demostraren en convertir els productes naturals en un menjar profitós i agradable al paladar, manifesta algunes de les solucions més decisives del seu enginy i capacitat de manejar l’entorn de manera favorable. Els resultats dels èxits d’aquestes experiències són els que han donat lloc a la creació dels plats així com ara els coneixem.

Llegiu-ne la presentació Llegiu-ne el sumari


Antoni Contreras Mas
(Palma, 1951) és metge psiquiatre de professió i investigador de la història de la medicina i de la cuina a Mallorca. Ha publicat mig centenar d’articles sobre història de la cuina i la gastronomia, principalment sobre les mallorquines, a revistes especialitzades i publicacions dels professionals del ram. Al diari Ultima Hora i ara a Brisas hi signa les seccions «Menjar i beure» i «Racó dels amics del vins» des de fa prop de vint anys. Ha dictat conferències i col·laborat en cursos sobre història de la gastronomia i cuina de Mallorca a la Universitat Oberta de Palma, les Universitats de Tarragona i la de Girona, l’Escola de Hosteleria de la UIB, al Centre de Professors de la Conselleria d’Educació i Cultura del Govern Balear i empreses privades. Ha publicat: El “menjar blanc”: orígenes y evolución de un plato (1996); La sobrassada de Mallorca. Cuina i cultura (2000) i La cuina i el temps (2002), en col·laboració amb Toni Piña, Els dolços del cardenal Despuig (2014), amb Alexandre Font, Capítols de cuina mallorquina (2014), Cuina en temps de Ramon Llull (1232-1315) (2017) i Capítols dolços de cuina mallorquina (2018)Recomanar
Comentar
Comentaris (0)