Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

Francesc Guerau i el seu temps

Pizà Prohens, Antoni

Col·lecció:
Papers
Tema:
Música
Pàgines:
134
PVP:
17.00
ISBN:
978-84-16163-08-3
Data d'Edició:
29/05/2014
La biografia més completa del compositor barroc mallorquí.  
Sinopsi
Publicat originalment el 2000, Francesc Guerau i el seu temps exposa de manera sintètica tota la informació a l’abast sobre el compositor mallorquí Francesc Guerau (1649-1722), autor del conegut llibre per a guitarra Poema harmonico (1694). L’estudi indaga el valor històric i la significació d’aquesta obra, considerada com una de les recopilacions per a guitarra més importants del segle xvii. A més a més, s’hi estudien les obres vocals del compositor i s’emmarquen en el context artístic i cultural del barroc; es restitueix el tono «Alerta que de los montes» a la seva font original (la sarsuela Los celos hacen estrellas), i finalment s’hi estudia per primera vegada l’obra acabada de descobrir «Un corazón desdichado».
 
A més a més de reconstruir el món del compositor i la seva música, i de contextualitzar la informació, l’estudi aborda qüestions molt concretes com ara l’estil, la instrumentació, l’afinació, la notació i la interpretació. Aquest estudi és l’única monografia íntegrament dedicada a Francesc Guerau i la seva música, i és, per tant, una obra de consulta imprescindible per a historiadors i músics que es vulguin apropar al món del compositor.
 
«El mèrit d’aquest llibre és l’aportació documental i una detallada bibliografia sobre tot tot el que s’ha publicat sobre Guerau. De la mateixa manera, es descriuen totes les fonts primàries com el Poema harmonico així com les poques obres vocals que es conserven.»
(Guitarre & Laute, 2000.)
 
«El llibre exposa de manera sintètica tota la informació existent sobre Guerau (1649-1722) que es trobava molt dispersa i aporta una part de investigació original.» (Última Hora, 2000.)
 
«Un instrument de consulta imprescindible per a qualsevol que vulgui apropar-se a l’obra de Francesc Guerau» (Felanitx, 2000.)
Antoni Pizà Prohens
(Felanitx, 1962)

És autor de diversos reculls d’assaig i crítica musical com El doble silenci: Reflexions sobre música i músics (2003), Nits simfòniques (2010), En la república del ruido: Crónicas musicales de Nueva York (2012) i La dansa de l’arquitecte (2012). També és autor de diverses monografies i estudis sobre la música de les Illes Balears com El músic Joan Aulí (1996), Antoni Literes: Introducció a la seva obra (2002), Bravo Joan Pons!: L’univers del baríton a Nova York (2002), amb Bartomeu Amengual i pròleg de Luciano Pavarotti. Els estudis Alan Lomax: Mirades Miradas Glances (2006) i J.B. Sancho: Compositor pioner de Califòrnia (2007) són una aportació a l’estudi de les relacions musicals entre Espanya i Amèrica. Professor en diverses universitats dels Estats Units d’America, és director de la Foundation for Iberian Music.

Recomanar
Comentar
Comentaris (0)