Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

Memòries del Mallorquí

Valle Torrado, Juan José

Col·lecció:
Magatzem Can Toni
Tema:
Creació
Pàgines:
228
PVP:
18.00
ISBN:
978-84-16163-00-7
Data d'Edició:
31/03/2014
La història d’un príncep musulmà mallorquí que va col·laborar en la caiguda de l’Imperi almohade, la desintegració d’al-Àndalus i la pèrdua d’Espanya per a l’islam.


Sinopsi
Memòries del mallorquí és la història d’un príncep mallorquí, les insurreccions del qual enfonsaren l’Imperi almohade, cosa que va motivar la pèrdua d’al-Àndalus per a l’islam: documents, personatges i fets són certs. Quan Yaqub al-Mansur, després d’haver vençut els reis cristians a Alarcos, assetjava Toledo, el Mallorquí va revoltar Tunísia i Líbia, i Yaqub no va poder conquerir Castella. Al cap de set anys, quan el nou califa Al-Nasir envaïa la Península, es va tornar a revoltar i va contribuir, així, a la derrota almohade de les Navas de Tolosa. Un poc després varen caure en mans cristianes Mallorca, Còrdova i Sevilla.


Llegiu-ne el pròleg
Juan José Valle Torrado
És capità de navili de l’Armada i historiador arabista. Ha representat Espanya en el Seminari Internacional sobre el segle xii a Alger i participat en l’Aliança de Civilitzacions a Còrdova. Ponent anual en el Dia Nacional del Iemen i en la Setmana Cultural Iemenita i convidat en les Jornades sobre la Dona en l’Islam a la Universitat Autònoma de Madrid. Articulista al diari Última Hora de Palma, a El Día del Mundo de Ciudad Real i a La Razón de Madrid. Conferenciant a l’Instituto Egipcio de Madrid, al Cercle de Belles Arts de Palma, al Museo Villaseñor de Ciudad Real, a Canal 2 de TVE, a Canal 4, a IB3 i a Canal de Castilla-La Mancha. Ha investigat sobre la història de l’al-Àndalus i en particular sobre la quasi desconeguda història de la Mallorca musulmana. Ha publicat El Mallorquín, El Alma del Guerrero, Memòries del Mallorquí i està acabant Al-Ándalus el despertar del sueño.
Vegeu el pròleg

Recomanar
Comentar
Comentaris (0)