Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

De Petra a Califòrnia

Vida, pensament i llegat de Juníper Serra

Puigdomènech López, Jordi

Prologuista:
Teresa Vallès
Col·lecció:
Menjavents
Tema:
Biografia
Pàgines:
128
PVP:
12.00
ISBN:
978-84-15432-59-3
Data d'Edició:
15/11/2013
Les fonts de formació del gran missioner mallorquí i les seves influències.
Sinopsi
De Petra a Califòrnia: Vida, Pensament i llegat de Juníper Serra ens revela les fonts de formació del fundador de les missions apostòliques de Mèxic i Califòrnia tot recollint la influència que hi exercí la doctrina de sant Francesc d’Assís i seguidors com sant Bonaventura, Ramon Llull i Duns Escot. A aquesta influència s’hi afegí l’estudi, a la Universitat de Mallorca, dels grans autors de la síntesi de la filosofia grecoromana i la teologia cristiana -sant Agustí i sant Tomàs d’Aquino-, conformant una sòlida formació intel·lectual i doctrinal que, unida a la incansable vocació missionera, constituí la personalitat del frare de Petra.
Les fundacions i la tasca humanitària que l’evangelitzador va dur a terme foren l’embrió de ciutats com San Diego, San Francisco o Los Angeles, entre d’altres, a la costa oest dels d’Estats Units d’Amèrica. Per aquest motiu, el Govern nord-americà va immortalitzar la figura de Juníper Serra al Capitoli de Washington.


Llegiu el sumari
Llegiu el pròleg de Teresa Vallès
 
Jordi Puigdomènech López
(Barcelona, 1963)
Doctor en Filosofia per la Universitat de Barcelona i professor associat del Departament de Filosofia Teorètica i Pràctica de la Facultat de Filosofia d’aquesta institució i de la Facultat d’Humanitats de la Universitat Internacional de Catalunya. És autor, entre d'altres, dels llibres Ingmar Bergman, el último existencialista (2004, 2007), La Europa renacentista. Judaísmo, cristianismo, humanis­mo e islam (2012) i Lecciones preliminares de Estética (2013), De Petra a Califòrnia: Vida, pensament i llegat de Juníper Serra (2013) i Ramon Llull: Passió i reflexió (2016). És coautor, juntament amb Xavier Fossas Batlle, d’El pensament català (2011)

Recomanar
Comentar
Comentaris (0)