Notícies Relacionades

"Torcebraç" ja es passeja pel món

23/04/2012 Cap Vermell

"Torcebraç" ja es passeja pel món La presentació d'un llibre, de la mà de "Cap Vermell" s'ha convertit, en els darrers anys, en un fet habitual. La nostra associació, des d'una voluntat ...

Presentació de "Torcebraç"

21/04/2012 Documenta Balear

Cap Vermell i les Edicions Documenta Balear us conviden a l'acte de presentació de "Torcebraç", de Joana Colom i Jaume Fuster, dos glosadors de picat, que tindrà lloc al teatre de Capdepera el dis ...

Torcebraç

Fuster Alzina, Jaume; Colom Brunet, Joana

Prologuista:
Pròleg de Felip Munar i epíleg (1902) de Joan Alzina i Melis
Col·lecció:
Magatzem Can Toni
Tema:
Poesia
Pàgines:
96
PVP:
11.00
ISBN:
978-84-154432-15-9
Data d'Edició:
30/03/2012
Un esplet de gloses congriades al redós d’una pantalla d’ordinador
Sinopsi
Vet aquí una embosta de fruita a punt de pastora mia. Ni més ni pus. En Jaume Fuster i na Joana Colom ens ofereixen un esplet de gloses congriades al redós d’una pantalla d’ordinador, a distància, talment com si fos una tauleta amb braser.
En aquest recull hi trobareu moltes anècdotes i històries. Sembla com si cada una esdevingués una contarella que vol expressar tot un món que volem descobrir. Quan les llegireu, vos semblarà que estau davant dos glosadors de picat, perquè la tècnica és la mateixa, i perquè en Jaume i na Joana tenen fusta de glosadors.
Jaume Fuster Alzina
(Cala Rajada, 1946).Membre de Cap Vermell i filòleg, com a glosador és l’autor de l’Argument de Sant Antoni entre els anys 1992 i 1997, i del 2004 ençà, a banda de nombroses col·laboracions amb el pseudònim Es pastor de Son Perdiu. En aquest camp ha guanyat els premis Pau Sarol (Sóller) i Festa des Vermar (Binissalem). Ha publicat el llibre de poemes El vent de les paraules i les obres de teatre Un geni, aproximadament (2000), Capdepera, 700 anys (2000), (totes dues estrenades pel grup Es Mussol). Així mateix, ha publicat el treball Els malnoms de Capdepera (2001) i Torcebraç (2012). Com a prosista, ha guanyat el premi Ploma de Ferro i el Premi Artà de narrativa curta. Celistre. Cala Rajada en blanc i negre (2019) i Mirant el silenci (2021) són les seves darreres obres narratives.

Joana Colom Brunet
La seva vena de glosadora ha quedat ben demostrada en nombroses col·laboracions a la revista Cap Vermell o en el brillant pregó del Mercat Medieval 2007. Com a poetessa i com a composi­tora, és autora de lletra i música del disc que va enregistrar i presentar en públic el gener del 2011 amb el títol de Vivències. Va col·laborar, igualment, en l’enregistrament del CD que acompanya el llibre Vetleries: vivències i cançons d’un poble. Va ser membre fundadora de l’Associació Cap Vermell.
Recomanar
Comentar
Comentaris (0)