Notícies Relacionades

Les imatges del llibre «Girant l'ullada cap enrere»

21/10/2011

Aqui teniu un video, muntat per Arnau Serra, amb les imatges fotogràfiques que aparareixen a «Girant l'ullada cap enrere», de Bartomeu "Meyme":

Vegeu el video

Melis presenta su libro de crónicas y ofrece su archivo al municipio

19/10/2011 Biel Capó

El teatro se abarrotó ayer de público en un emotivo acto en el que se proyectaron fotos históricas.Bartomeu Melis Melis, excorresponsal de DIARIO de MALLORCA, presentó ayer tarde Girant l´ullada cap e ...

Escenas de Lollobrigida y vigilancia tras las matas

19/10/2011 Biel Capó

Entre la nostalgia, la vocación profesional y el reflejo de la evolución de todo un pueblo de la comarca del Llevant. El libro "Girant l´ullada cap enrere" de Bartomeu Melis Melis, recoge la memoria ...

Girant l'ullada cap enrere

Arxiu de premsa (1962-1978)

Melis i Melis, «Meyme», Bartomeu

Prologuista:
Pròleg de Llucià Rinyon i estudi introductori de Joan Amer
Col·lecció:
Menjavents
Tema:
Narració breu
Pàgines:
256
PVP:
15.00
ISBN:
978-84-15081-78-4
Data d'Edició:
17/10/2011
Una societat bàsicament rural i agrària, que en tot just dues dècades experimentarà una transició cap a una societat turística i de serveis
Sinopsi
Aquest llibre, el que el lector d’ahir té entre les seves mans, és perillosíssim i convé llegir-lo protegit amb armadures, protectors i escuts espirituals adequats.
(Del Pròleg)

El desenvolupament turístic de masses de Capdepera i Cala Rajada constitueix un bon exemple del que succeeix a diferents racons de les Balears en els anys seixanta i setanta del segle passat, i del que s’esdevindrà a diversos indrets del litoral de l’Estat espanyol i de la Mediterrània europea. Estam parlant d’una societat gabellina, bàsicament rural i agrària, que en tot just dues dècades experimentarà una transició cap a una societat turística i de serveis. Amb el relat proper de la premsa forana, podem acostar-nos a les transformacions socials que acompanyen aquest procés turístic, i les cròniques de Meyme recollides en aquest llibre constitueixen en aquest sentit un testimoni valuós de la modernització social i econòmica de Capdepera i Cala Rajada.
Bartomeu Melis i Melis, «Meyme»
(Capdepera, 1946), va començar a escriure als 17 anys, acabat el batxillerat, i s’entusiasmava amb els diaris dels seus temps.
Va contribuir a la conversió del Diario de Mallorca en un rotatiu independent i líder en difusió de l’illa. Durant anys s’avesà a l’ofici d’elaboració de notícies de caire insular, comarcal o local.
A Edicions Documenta Balear ha publicat: Girant l’ullada cap enrere (2011) i Gent nostra d’abans i d’ara (2013)

Recomanar
Comentar
Comentaris (0)