Notícies Relacionades

«La repercusión de la Sibil·la no tendrá precedentes. No se nos debe ir de las manos»

25/12/2010 ROSA FERRIOL

El experto remarca que la declaración de la Sibil·la como Patrimonio inmaterial de la Humanidad por la Unesco es un reconocimiento a todas aquellas personas que han entonado el canto medieval, lo ha ...

Les matines de Nadal a les Illes Balears: Un dels orígens del teatre religiós a Europa

Autors diversos

Prologuista:
Xavier Carbonell Castell
Col·lecció:
Menjavents
Tema:
Cultura popular
Pàgines:
294
PVP:
20.00
ISBN:
978-84-15081-46-3
Data d'Edició:
14/12/2010
Un exemple viu del folklore religiós, vist per reconeguts musicòlegs i erudits. Avui es distingeix pel cant de la Sibil·la.
Sinopsi
El llibre que teniu a les mans és un aplec d’estudis que giren entorn de la celebració de les matines de Nadal com a exemple viu del folklore religiós medieval. Els seus autors, des d’enfocaments diversos però concèntrics, repassen els principals continguts escènics d’aquest complex acte litúrgic i altres aspectes nadalencs.
El missatge d’aquest llibre és transcendent i traspassa l’àmbit illenc com el cel d’on ve el Messies. És universal, perquè les Matines de Nadal s’estenien a tots els éssers en general, tant als creients com als gentils, i avui es distingeix pel cant de la Sibil·la, l’ànima de les matines de Nadal a Mallorca, que acaba de ser declarat patrimoni immaterial de la humanitat per la Unesco. El llibre ens ajuda a conèixer millor la Sibil·la, que singularitza i identifica els mallorquins, i al mateix temps els uneix a la cultura d’Europa i d’Orient.
Aquesta obra es completa amb la descripció i l’anàlisi de la recuperada processó dels Profetes, on la Sibil·la adquireix la seva rellevància, acompanyada de vells profetes i barons il·lustres de l’antiguitat.

Autors:
Xavier Carbonell Castell
Josep Amengual i Batle
Sebastià Melià i Mora
Francesc Ramis i Darder
Arnau Reynés i Florit
Josep Rotger i Martínez
Gabriel Seguí i Trobat · Francesc Vicens i Vidal
Ramon Ballester i Vives
Emili Gené
Josep Obrador i Cladera
Felip Munar i Munar
Francesc Vicens Vidal
Autors diversos

Recomanar
Comentar
Comentaris (0)