Notícies Relacionades

Senyor ahir... i despús-ahir: Imatges de Mallorca

16/10/2010 Climent Picornell

Quan pogué controlar el tic de les seves rialles, va fer el que tots els mallorquins fan sovint: deixar d'escoltar i posar-se a xerrar en mallorquí. Tot una faramalla de rots i renous propis de ...

Presentació de 'Senyor ahir' a Capdepera

09/04/2010 AG

Es presentà el 9 d'abril el llibre Senyor ahir d'Aurelia Canaan al teatre de Capdepera.El presentà Llucià "Rinyon", intervingué Gabriel Mir i Antoni Flaquer "Coix" ...

Senyor ahir

Canaan, Aurelia

Prologuista:
Llucià Rinyon
Col·lecció:
Varoic
Tema:
Creació
Pàgines:
330
PVP:
22.00
ISBN:
978-84-92703-61-6
Data d'Edició:
23/02/2010
La singularitat dels mallorquins dels anys cinquanta del segle xx descrita per una hotelera i escriptora americana.
Sinopsi
Les experiències, les vivències i les impressions d'Aurelia Canaan, una universitària, empresària hotelera i artista americana en la Mallorca de mitjan segle xx, una època marcada pel començament del boom turístic i el consegüent canvi de model econòmic i social, de mentalitat i de manera de viure dels illencs.
Aquest llibre descriu la singularitat dels mallorquins dels anys cinquanta del segle xx, sense estalviar comentaris crítics sobre els veïnats i els treballadors, professionals i empresaris (advocats, arquitectes, personal de l'hotel, mestres d'obres, proveïdors...) amb qui l'autora va haver de tractar, que no deixaran indiferents els lectors d'avui.
Aurelia Canaan
Hotelera i artista per vocació. Nascuda a l'estat nord-americà d'Alabama l'any 1909, la seva família es traslladà a l'estat de Washington i després estudià a la Universitat de Seattle, on conegué el seu futur marit, el comptable i auditor Carl Canaan.
El matrimoni Canaan desembarcà al port de Palma procedent de Barcelona a fi de passar-hi uns mesos i visitar uns coneguts. Anà a Cala Rajada, comprà un solar davant la platja de Son Moll, hi construí l'hotel El Castillo i el dirigí durant més de deu anys.
Recomanar
Comentar
Comentaris (0)