Notícies Relacionades

Presentació de Les sargantanes de les Balears al Centre de Cultura de Sa Nostra

12/02/2010 AG

Dia 11 de febrer, a les 19:30 h. es presentà al Centre de Cultura Sa Nostra el llibre
Les sargantanes de les Balears de Valentín Pérez Mellado
Obra Social Sa Nostra

Les sargantanes de les Balears

Pérez Mellado, Valentín

Col·lecció:
Bri
Tema:
Natura
Pàgines:
96
PVP:
14.00
ISBN:
978-84-92703-40-1
Data d'Edició:
30/12/2009
Comprar
Les sargantanes de cada illot de les Balears són úniques i irrepetibles al món, són un tresor del nostre patrimoni natural que cal conèixer, valorar i conservar.
Sinopsi
Les sargantanes habitaven les Balears molt abans que els humans les colonitzassin i han sabut sobreviure a l’hecatombe que suposà la seva arribada. Per aquest sol fet ja tenen un gran valor biològic. A la majoria dels illots de les Balears hi ha sargantanes que s’han hagut d’adaptar a unes condicions de vida sovint molt inhòspites, difícils i diferents. Per això mateix, després de tants anys d’evolució, les sargantanes de cada illot són úniques i irrepetibles al món. Les sargantanes de les Balears són, amb certesa, un tresor del nostre patrimoni natural que cal conèixer, valorar i conservar.
Però, què sabem de les nostres sargantanes? On viuen? Què mengen? Quantes espècies n’hi ha? Com és que en una illa gran com Mallorca no n’hi ha, i als illots sí? Com i quan varen arribar les sargantanes a les Balears? Totes aquestes qüestions i moltes més es responen en aquest llibre.
Valentín Pérez Mellado
És un herpetòleg de renom, gran coneixedor dels amfibis i rèptils de les illes Balears. És catedràtic de Zoologia de la Universitat de Salamanca, i estudià Ciències Biològiques a la Universitat Complutense de Madrid. Els seus treballs d’investigació començaren l’any 1971 en el camp de l’ornitologia i la mastologia, però a partir del 1978 emprengué els seus treballs en el camp de l’herpetologia. Ha dut a terme estudis de camp a diversos indrets de la península ibèrica i també al Marroc, a Grècia, a Portugal, a Itàlia, a Bolívia i als Estats Units d’Amèrica. S’ha especialitzat en ecosistemes insulars com les illes Balears, les illes Eòlies, les illes del mar Egeu i les illes de la costa de Croàcia, entre moltes altres. Ha publicat més de 250 treballs científics, i també és autor i editor de diversos llibres científics. L’uneix un vincle estret amb Menorca, on passa llargues temporades, sense deixar de fer feina d’investigació al camp, i cada vegada està més implicat en l’activitat científica de Mallorca. El 1988 guanyà el premi de investigació Dr. Orfila de l’Ateneu de Maó i el 2001, el premi d’investigació Ciutat de Maó.


Recomanar
Comentar
Comentaris (0)