Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

Els esports i els jocs populars tradicionals de les illes Balears

143 jocs didàctics d'aplicació en l'ensenyament segundari

Amengual Rigo, Francesc

Col·lecció:
Didàctica
Tema:
Educació
Pàgines:
176
PVP:
17.00
ISBN:
978-84-92703-35-7
Data d'Edició:
28/10/2009
De la simbiosi entre esport, activitat física i cultura popular neix aquest llibre, fruit de la tasca de recerca entorn dels jocs populars tradicionals de les Illes Balears.
Sinopsi
Aquest recull de 143 jocs i esports populars tradicionals va adreçat, d’una banda, al jovent dels primers cursos de l’ensenyament secundari, això és, a tots els al·lots d’edats compreses entre els 12 i els 15 anys (encara que moltes de les activitats proposades són adients per a edats més primerenques). D’altra banda, també va adreçat als professors d’Educació Física que vulguin incrementar el seu bagatge sobre l’apassionant temàtica dels esports i els jocs populars tradicionals de les illes Balears.
En el recull hi figuren jocs tan famosos com el mocadoret, els quatre cantons, les corregudes de joies, amagar corretja, plantats, arrencar cebes, piola, les xanques o el tir de fona, però també uns altres no tan coneguts com les cent pedres, borinot, cullerot, la camallada, pansa, nyòlits, raia, estirar cadena, figues i banyes, els quatre capells, el sabateret i un llarg etcètera.
Francesc Amengual Rigo
(Palma, 1963) és llicenciat en educació física per l’Institut Nacional d’Educació Física de Barcelona.
Sempre interessat per la música i la cultura popular de les Illes Balears, compagina la docència i l’esport amb la interpretació de diversos instruments musicals. Fa part de l’agrupació folklòrica Aires des Pla de Marratxí al llarg de catorze anys (1988-2001).
Ha Edicions Documenta Balear ha publicat Els esports i els jocs populars tradicionals de les illes Balears. 143 jocs d’aplicació en l’ensenyament secundari


Recomanar
Comentar
Comentaris (0)