Notícies Relacionades

"No hi ha cap déu que valgui el que val una persona"

11/11/2011

Llicenciat en Medicina i Cirugia, però d’ànima creativa, Miquel Mestre (Artà, 1951) és, i se sent, poeta. Ha estat guardonat amb els premis de poesia Sant Jordi (1975) i el Ciutat de Palma (2000 ...

Antoni Serra ressenya "Les rareses dels ocells", d'Avelino Hernández

12/04/2009 Antoni Serra

No se dejen engañar, porque los relatos (traducidos al catalán) de Avelino Hernández (el mago mágico de La señora Lubomirska regresa a Polonia. y Los hijos de Jon&aa ...

Les rareses dels ocells

Hernández, Avelino

Prologuista:
Rayó, Miquel
Col·lecció:
Fora de col·lecció
Tema:
Infantil
Pàgines:
80
PVP:
11.00
ISBN:
978-84-96841-89-5
Data d'Edició:
20/11/2008
Comprar
Sinopsi
L’autor acaba per demostrar-nos una cosa que ens va advertir al començament d’aquest llibre d’històries increïbles: que no cal anar gaire lluny per a saber que ocorren coses molt estranyes en el món. De vegades, n’hi ha prou amb caminar uns metres, fins al teu propi jardí. El que sí cal és saber veure-les, i no haver perdut la capacitat de sorprendre-s’hi. (Del pròleg de Care Santos.) ...Això és tot el que he après des que vaig començar a témer-me que els ocells eren uns animalons molt estranys. I aleshores vaig començar la meva investigació. T’he de confessar que, de vegades, mentre escrivia aquestes rareses dels ocells, em passava pel cap que el que a tu t’estava passant pel teu era que el vertader estrany som jo. I ara, quan acab el llibre, pas pena que la teva conclusió sigui que no és que sigui estrany, sinó que estic una mica boig. (Avelino, en la introducció i la nota de comiat.)
Avelino Hernández
Va néixer l’any 1944 a Valdegeña, Sòria. Va morir el 2003 a Selva, Mallorca.
Va estudiar filosofia i humanitats, va interrompre els estudis de filologia àrab i dret a causa de la seva implicació en la lluita contra la dictadura, que el va portar també a la clandestinitat i a la presó. En aquests anys convulsos coneix Teresa Ordinas, amb qui va compartir la seva vida i vocació itinerant (Andalusia, Catalunya, Madrid, Valladolid i Mallorca) fins al final dels seus dies.
Té prop de quaranta llibres publicats, tant juvenils com de narrativa i de viatges.
Creador d'un sòlid i personalíssim univers literari de més de quaranta títols, Avelino Hernández va publicar llibres de viatges  (Donde la vieja Castilla se acaba, Crónicas del poniente castellano, A quien conmigo viene), relats juvenils (Silvestrito, La boina del contador de cuentos, El valle del Infierno), novel·les (La historia de San Kildán -premi Miguel Delibes-, Una casa en la orilla de un río, Los hijos de Jonás, La señora Lubomirska regresa a Polonia, Mientras cenan con nosotros los amigos), i poesia (El septiembre de nuestros jardines y Las bolsas de la basura).
A Edicions Documenta Balear ha publicat Las rarezas de los pájaros (2008), Les rareses del ocells (2008) i El setembre dels nostres jardins (2013)

Recomanar
Comentar
Comentaris (0)