Notícies Relacionades

Miquel Ferrà comenta dos llibres nous de Documenta Balears

05/06/2012 Miquel Ferrà

Parlem aquesta setmana de tres llibres feliçment rebuts:

Llegiu la notícia

Història de la UGT a les illes Balears

Un segle de lluita sindical

Santana Morro, Manel; Comas Ferragut, Albert; Huguet, Joan

Col·lecció:
Arbre de Mar
Tema:
Història contemporània
Pàgines:
500
PVP:
25.00
ISBN:
84-95694-77-8
Data d'Edició:
12/05/2004
Sinopsi
La UGT de les Illes Balears engegà, amb motiu de la celebració del seu 75è aniversari, el projecte d’editar un llibre que avui feliçment arriba a les nostres mans amb l’ambiciós títol d’Història de la Unió General de Treballadors a les Illes Balears. Com a conseqüència de la rebel·lió militar feixista, la història de la UGT de les Illes Balears, com la de moltes altres organitzacions, s’ha vist dividida en dues èpoques, l’anterior i la posterior a la guerra civil, separades pel llarg túnel de la dictadura i la clandestinitat. Aquesta dolorosa anormalitat històrica fa encara més necessari assolir l’objectiu d’ancorar fort la identitat del sindicat en els seus orígens mitjançant el coneixement per part de les generacions posteriors a la mort del dictador de les il·lusions, vicissituds, pensaments, èxits i fracassos dels seus majors. Si per a tots els que han tingut alguna relació amb el sindicat, el llibre serveix de nexe lluminós amb el passat, molt més ho ha de ser per a aquells que no han gaudit de l’oportunitat de conèixer personalment els supervivents d’aquella època, com Rafel Rigo, Ignasi Ferretjans o l’alaroner Gabriel Juan.
Manel Santana Morro
(Consell, 1972) és historiador i es criptor. Es va doctorar en història (2001) i ha estudiat el fenomen asso ciatiu en l’àmbit popular i obrer en els segles XIX i XX. També ha escrit treballs sobre els pe ríodes de la Segona República, la Guerra Civil i l’exili republicà a partir del 1936.Autor de diversos llibres publicats en aquesta mateixa editorial, com La Guerra Civil a ConsellLa Guerra Civil a Selva, Classificació 3R, en col·laboració amb M. Pujals i Història de la UGT a les illes Balears, en col·laboració amb Albert Comas i Joan Huguet i El primer franquisme a Mallorca (1939-1959) (2020).En l’àmbit literari és autor de dues novel·les i d’un llibre de relats. En l’actualitat és professor d’ensenyament secundari a l’IES Mossèn Alcover de Manacor.Albert Comas Ferragut
(Palma, 1972), historiador, fou coordinador de l’àrea de formació de la Federació de Serveis Públics de la UGT de les Illes Balears. 
Joan Huguet
(Inca, 1944) és secretari d’Acció Institucional en l’UCA-UGT Balears i conseller del Consell Econòmic i Social de les Illes Balears.
Recomanar
Comentar
Comentaris (0)