Cercador de Notícies
Calendari de notícies
27/06/2013 Diari de Balears Cristina Polls

Presentació d"El fracàs d'Espanya. Un horitzó per a Catalunya, una esperança per a Balears"

"Balears ha d'anar cap a l'estat propi perquè l'Estat espanyol no té futur", afirmà anit l'ex senador de Bloc per Mallorca-PSM-Verds, Pere Sampol (Montuïri 1951), durant la presentació del seu nou llibre, "El fracàs d'Espanya. Un horitzó per a Catalunya, una esperança per a Balears".
Aquest nou llibre és la continuació del que publicà el 2011, "Espanya no té remei". L'autor ha estructurat aquesta nova publicació en dues parts. La primera, és una recopilació d'articles publicats a Diari de Balears i la segona, una reflexió sobre el model fracassat d'Espanya. Segons Sampol, el fracàs d'Espanya s'entén "per la fallida econòmica i l'elevada taxa d'atur". A això cal afegir-hi que "una part de la ciutadania en vol sortir, és a dir el País Basc i Catalunya, a través d'unes dinàmiques a favor de la independència".
L'exsenador assegurà que "el que fa Catalunya mai és indiferent per a les Illes Balears" i per això creu que això portarà efectes "positius i negatius" per l'arxipèlag. Sampol explicà que "d'una banda tindrem un mirall on veure el que podríem ser i de l'altre s'afavorirà la radicalització dels més espanyolistes".
L'exdirigent del PSM afirmà que "tot i la situació d'emergència en què estem, som una minoria els qui volem un estat propi. Hem de despertar consciències". I és per això que ara és el moment "d'aprofitar les dinàmiques de Catalunya per aconseguir una majoria social a les Illes Balears", afirmà.
Un estat propi no només durà cap a la independència, sinó que per Sampol hi ha, com a mínim, dues vies possibles: la primera seria confederar-se amb la resta de Països Catalans i la segona, formar part d'una federació d'estats espanyols.
Si els ciutadans de Balears optessin per un estat propi, segons Sampol, això suposaria una revalorització de la cultura, l'economia i la llengua pròpies de Balears.
Sampol, que presentà el llibre al Bar Siset de Palma, estigué acompanyat durant l'acte pel president de la Fundació Emili Darder, Antoni Marimón i el president de la Fundació s'Olivar, Joan Carrero.

Recomanar
Comentar
Comentaris (0)