Cercador de Notícies
Calendari de notícies
16/02/2013

Antoni Vives Riera va presentar el seu llibre "Viure, escriure i reviure la festa"

El passat divendres dia 9 de febrer Antoni Vives Riera va presentar el seu llibre "Viure, escriure i reviure la festa. Una hist˛ria cultural de la celebraciˇ de Sant Antoni a ArtÓ durant el segle XX". L'autor fa un recorregut per de la festa des de finals del segle XIX fins a la dŔcada dels 60 del segle XX, analitzant i contrastant diverses fonts com sˇn els articles dels erudits i els arguments. Per altra banda analitza l'evoluciˇ de la festa fins a la celebraciˇ actual, fent especial incidŔncia en els elements que perduren, els que desapareixen i els que s'introdueixen.
L'acte fou encetat per un audiovisual de la Universitat de Barcelona que  tractava sobre la festa de Sant Antoni a ArtÓ. Seguidament Jaume Cabrer va fer la presentaciˇ del ponent, i Antoni procedÝ a la presentaciˇ del seu llibre. Cal destacar la importÓncia de les fonts artanenques que fan referŔncia a la festa com sˇn els arguments, glosats i articles de personalitats erudites, els quals han donat peu a l'elaboraciˇ del llibre i la tesis doctoral en la que aquest es basa, i que l'autor presentÓ el 2007. TambÚ, fou recordat Antoni Gili per la seva estima a la festa, pel saber que posse´a sobre aquesta i per la documentaciˇ que va cedir a Antoni Vives de bon grat.
A l'acte hi van assistir un grapat de vilatans entre els quals hi havia alguns membres de l'obreria i colĚlaboradors d'aquesta.
Per acabar i com va dir l'autor, esperam que es segueixi donant finanšament perquŔ es desenvolupin tasques generadores de coneixement, les quals, com en aquest cas, ens fan saber mÚs sobre nosaltres com a poble.
Museu Regional d'ArtÓ.

Recomanar
Comentar
Comentaris (0)