Cercador de Notícies
Calendari de notícies
17/11/2011 Diari de Balears Francesca Marí

Bosch diu que la rebaixa de Cultura serà "sols" del 6%

El conseller d’Educació i Cultura, Rafel Bosch, no dóna xifres clares sobre la macrodirecció de Cultura, Política Lingüística i Joventut.La compareixença ahir del conseller Rafel Bosch per presentar els pressusposts d'Eduació i Cultura no serví per aclarir quins seran els comptes reals que tindrà la macrodirecció general de Cultura, Política Lingüística i Joventut. Segons la proposta que publica la web del Govern, la despesa per a Cultura i Política Lingüística serà de 10.931.388 euros, una xifra un 16,57% inferior a la que es publicà per als pressuposts del 2010 per a les direccions generals de Cultura (6.865.096) i Política Lingüística (6.237.602), que fins ara estaven separades. A més, si comparam ambdós pressupostos, s'han de tenir en compte els 1,2 milions prevists per a l'Institut Ramon Llull, inclosos en la despesa de la Direcció General de Cultura, tot i que mai no hi havien estat. Bosch, però, ahir no donà grans xifres, sols digué que la reducció seria aproximadament d'un 6%. Res pus.

Així doncs, les dades publicades no coincideixen i el motiu, segons la directora general, Isabel Cerdà, és que l'anterior Executiu "bloquejà algunes partides ja previstes" i que, per tant, "els doblers pressupostats no arribaren realment". "Hem trobat una diferència d'uns 600.000 euros", digué. És més, el conseller parlà de 6,1 milions d'euros bloquejats, però no especificà de quines partides. Per part seva, l'exdirector general de Cultura Pere Joan Martorell assegurà a aquest diari que no hi havia aquest bloqueig, sinó que "no disposàvem del 100% del pressupost al gener. Ens passaven una part a principi d'any i l'altra havíem d'esperar fins a maig o juny", argumenta.

Xifres a banda, en la compareixença Bosch mostrà la intenció d'apostar pel "patrocini cultural" i posà com a exemple l'Orquestra Simfònica. "La potenciarem i l'ajudarem, però s'ha d'eixugar el dèficit", digué mentre anunciava un concert "patrocinat" que realitzarà a Suïssa l'abril. "Hem lluitat i lluitarem per fer créixer el pressupost de cultura", havia dit minuts abans el conseller. Cerdà també aposta per aquests termes, ja que té clar que "no serà un any de vaques grasses, però acostarem la cultura als joves i ho intentarem cobrir tot", explicà, mentre recordava que el deute comunitari ha provocat que s'hagin perdut molts convenis amb Madrid.

Anar a notícia


Recomanar
Comentar
Comentaris (0)