Cercador de Notícies
Calendari de notícies
18/02/2011 Diari de Balears Francisca Marí

Lolita Bosch obrirà la Setmana del Llibre en Català

El pati dels Homes de la Misericòrdia tornarà a ser l'aixopluc de la Setmana del Llibre en Català que, com calia esperar, enguany estarà marcada per la crisi. Del 25 de febrer al 6 de març, la literatura feta en la nostra llengua -o que hi ha estat traduïda- serà la protagonista d'una fira que ja té 22 anys d'història. El sus oficial el donarà l'escriptora catalana Lolita Bosch, que en serà la pregonera. La inauguració tindrà lloc divendres que ve, dia 25, a les 18 hores a l'envelat que ahir ja començava a alçar-se al pati del Consell. Més de 80.000 volums s'exhibiran en els 800 metres quadrats d'aquesta Setmana que, com cada any, inclou un programa d'activitats paral·lel. Conferències, taules rodones, concerts i les presentacions de les darreres novetats editorials seran el complet cultural de deu dies literaris.

Entre els actes, destaca la presentació del darrer premi Sant Jordi, L'home amb la maleta, de Ramon Solsona (dia 26 a les 19.30 hores); de L'arqueòleg, de l'escriptor i periodista Martí Gironell, que repetirà per segon any a la Setmana palmesana (27 de febrer, a les 18 hores); de la col·lecció Els nostres clàssics de l'Editorial Barcino, amb la presència de Carlos Duarte i Stefano Cingolani (4 de març a les 18 hores), i de la darrera novel·la de la mallorquina Carme Riera, Natura quasi morta (5 de març a les 18 hores).

Pel que fa als escriptors locals, la Setmana també donarà a conèixer Estrella Alba, Catalina Piris i Maria Antònia Santandreu, que hi presentaran Cuina mallorquina vegetariana (27 de febrer a les 19.30 hores); el llibre de cultura popular Les festes de Palma de Gaspar Valero, Jaume Bueno i Bartomeu Font (28 de febrer a les 18 hores); Imaginari col·lectiu de Caterina Valriu (1 de març a les 19.30 hores) i el darrer llibre d'Antoni Vidal Ferrando publicat amb Ensiola, Amors i laberints (4 de març a les 19.30 hores). La fira es tancarà amb una taula rodona dedicada a l'Escriptor de l'Any, Ponç Pons. Tampoc no hi faltaran els contacontes de Nati de Grado i la música -el dissabte dia 5- d'Oliva Trencada amb la seva recreació dels versos de Joan Brossa.
Com l'any passat, vuit llibreries prenen part en l'esdeveniment, que l'edició anterior rebé 15.000 visitants i vengué fins a 5.600 llibres, xifra que al gremi li agradaria superar.

Veure notícia

Recomanar
Comentar
Comentaris (0)