Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

Pupil·les de llegums

Llegats i lligams

Torres i Malpesa, Gabriel

Prologuista:
Pròleg: Joan Cabalgante Guasp Epíleg: Maria Àngela Melis Vila
Col·lecció:
Magatzem Can Toni
Tema:
Cultura popular
Pàgines:
376
PVP:
21.00
ISBN:
978-84-18441-52-3
Data d'Edició:
28/02/2022
Cròniques que constitueixen un document sociològic per entendre un poble turístic de la costa est de Mallorca.


Sinopsi
Aquestes cròniques, dividides en vint-i-quatre capítols, constitueixen un document sociològic per conèixer millor com era antany un municipi de la costa est de Mallorca.
L’autor no es conforma amb dibuixar els espais, escenes o personatges del poble, també vol entendre el model d’educació viscut, la moral rebuda o com s’infonia la cultura de l’esforç. I de com coexistien el petit comerç, les indústries i el turisme.
Als qui han nascut després dels fets relatats, situats en la Transició, aquest text els permetrà conèixer millor qui som i d’on venim.


Llegir el Sumari en PDF
Llegir l'Epíleg en PDF


Gabriel Torres i Malpesa
En Biel Torres és un escriptor auto­didacte. Va fer les primeres armes en aquell idíl·lic Cap Vermell de paper com a periodista esportiu. Ara continua cap­ficat, setmana rere setmana a Cap Vermell, escrivint cròniques del Club Esportiu Escolar de Capdepera, del qual està enamorat. En la seva joventut fou un humil corresponsal de poble dels rotatius Última Hora i Diari de Mallorca. Durant set anys fou el cronista infiltrat de les festes de Sant Antoni i Sant Sebastià. És un lletraferit de trinxeres a prova de bombes, el qual, armat de bolígraf i paper, recopilà un extens repertori d’escrits i el va convertir en el text, ja publicat, Cròniques en samarreta i calçons curts. També li agrada flirtar amb la narració curta. És un assidu participant del concurs literari Ploma de Ferro. Amb Pupil·les de llegums ha recreat les memòries i vivències del seu poble.
Recomanar
Comentar
Comentaris (0)