Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

Quaranta cobles a la saviesa

Gelabert Miró, M. Magdalena

Prologuista:
Josep Temporal Oleart
Col·lecció:
Magatzem Can Toni
Tema:
Poesia
Pàgines:
76
PVP:
15.00
ISBN:
978-84-18441-00-4
Data d'Edició:
20/07/2020
En poesia es pot parlar de tot i els poemes de na M. Magdalena s’acosten a la filosofia. Un lirisme a crits davant de la mar Mediterrània.
Sinopsi
Hi ha versos amables i versos furients; hi ha versos reflexius i n’hi ha de vagarosos; n’hi ha d’hermètics i n’hi ha d’il·luminadors... Hi ha versos de tot, efectivament. Els d’aquest poemari són sobretot respec­tuosos, molt respectuosos, i plantegen coses pregones vestides d’aparença senzilla. Com passa a vegades amb la bellesa que, allunyada de tota cosmètica i sofisticació, vesteix senzillament, vesteix pobrament o quasi ni vesteix. I en la seva inapercebuda aparença, hom hi descobreix amb tota la força, si s’hi fixa, la revelació del seu impacte. A vegades sobtadament, imprevisiblement, i ens descol·loca, perquè la bellesa -amb qualsevol forma que adopti i amb l’expressió de qualsevol contingut que tingui- no ens deixa indiferents. Llavors és un regal.
[Del pròleg de Josep Temporal Oleart]


Llegir el Pròleg en PDF

M. Magdalena Gelabert Miró
Nascuda a Manacor, és doctora en Llengua i Literatura Catalanes per la UIB. El 2015 obtingué el Premi Santander-UIB als millors estudiants de doctorat de la UIB. Des del 2008, forma part del Grup de Recerca en Etnopoètica de les Illes Balears (GREIB) de la UIB, i és membre de la Societat Catalana de Llengua i Literatura, filial de l’IEC, a través del Grup d’Estudis Etnopoètics; de l’As­sociació Internacional de Llengua i Literatura Catalanes i del Consell Assessor de Cultura Popular del Consell de Mallorca. L’any 2008 rebé el Reconeixement de Mèrits de l’Escola Municipal de Mallorquí de Manacor i el 2017 va rebre el Premi Aina Moll que atorga l’Obra Cultural Balear. L’any 2018 obtingué el Premi Ciutat de Manacor d’Assaig Antoni M. Alcover publicat amb el títol La dona a les Rondalles Mallorquines d’Antoni M. Alcover (2018) i el Premi Mallorca d’Assaig amb l’obra Antoni M. Alcover i les dones. És autora de Breu història de la llengua catalana (2002), el mateix any, amb el seu germà Joan va ser guardonada amb la Beca Antoni M. Alcover d’Estudi de la Llengua gràcies a la qual publicaren Societat, llengua i comunicació a Manacor: el paper dels joves, (2003). També és autora de l’Estudi del Sermó de la Conquista de Mallorca d’Antoni M. Alcover (2008), de l’edició crítica de la Vetlada de Glosadors (2009) i de l’única novel·la d’Alcover, N’Arnau (2011). Com a poeta és autora de Dona sàpiens (2012), Essència de mare (2017), A la ciutat (2019) i Quaranta cobles a la saviesa (2020).


Recomanar
Comentar
Comentaris (0)