Notícies Relacionades

Ressenya d'«El doble silenci» a la revista Sonograma

29/11/2011 Vicent Minguet

Hi ha petites joies de la prosa assagística de temàtica musical en català. Sense cap mena de dubte El doble silenci del musicòleg mallorquí Antoni Pizà (Felanitx, 1962) n’és una. Les Edicions Do ...

El doble silenci

Reflexions sobre música i músics

Pizà Prohens, Antoni

Col·lecció:
Menjavents
Tema:
Música
Pàgines:
264
PVP:
18.00
ISBN:
84-95694-85-9
Data d'Edició:
25/09/2003
Sinopsi
El musicòleg Antoni Pizà no deixa cap tema musical sense tocar en aquest llibre. Pel seu sedàs passen artistes, escriptors, pensadors, intèrprets i compositors. Amb ull crític, tracta dels currículums dels programes de mà, dels directors dictatorials, del cànon musical, de la censura i del ritual del públic operístic; rescata amb simpatia i afecte algunes figures menors i rares que han quedat al marge de les grans narratives de la història de la música; se serveix d’edicions recents de discos i llibres per analitzar temes més generals i d’un interès que va més enllà del món purament musical, i aprofita la commemoració d’algun músic per situar-ne l’obra en el context històric. "El doble silenci" és un llibre lúcid i subtil, ple d’espetecs d’agudesa, que, amb un estil clar i sintètic, intenta omplir de paraules el buit que deixa el silenci que alguns voldrien forçar sobre la música.
Antoni Pizà Prohens
(Felanitx, 1962)

És autor de diversos reculls d’assaig i crítica musical com El doble silenci: Reflexions sobre música i músics (2003), Nits simfòniques (2010), En la república del ruido: Crónicas musicales de Nueva York (2012) i La dansa de l’arquitecte (2012). També és autor de diverses monografies i estudis sobre la música de les Illes Balears com El músic Joan Aulí (1996), Antoni Literes: Introducció a la seva obra (2002), Bravo Joan Pons!: L’univers del baríton a Nova York (2002), amb Bartomeu Amengual i pròleg de Luciano Pavarotti. Els estudis Alan Lomax: Mirades Miradas Glances (2006) i J.B. Sancho: Compositor pioner de Califòrnia (2007) són una aportació a l’estudi de les relacions musicals entre Espanya i Amèrica. Professor en diverses universitats dels Estats Units d’America, és director de la Foundation for Iberian Music.

Recomanar
Comentar
Comentaris (0)