Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

Diaris i memòries

(1937-1950/55)

Pérez i Ferrer, Francesc

Prologuista:
Notes biogràfiques: Francesc Pérez i Ferrer. Introducció: Plàcid Pérez i Pastor
Col·lecció:
Menjavents
Tema:
Biografia
Pàgines:
292
PVP:
19.00
ISBN:
978-84-17113-61-2
Data d'Edició:
20/04/2019
Els diaris inèdits d’un soldat que visqué la cruesa de la guerra.


Sinopsi
El llibre que teniu a les mans és un trosset d’història de la Guerra Civil, contat per un adolescent solleric de 17 anys induït pels discursos exaltats d’aquell moment i estimulat pel desig de sortir de l’illa i descobrir món. Els quaderns i la ploma d’en Francesc relaten el dia a dia i la seva màquina de retratar immortalitza els llocs per on passa i els fets que viu. La guerra no és tal com li havien contat. És fam i patiment; és perill, ruïna i destrucció; hi ha morts. Se sent enganyat, i encara més quan la guerra acaba. Aleshores comencen quatre anys d’insuportable reclusió a les casernes, de denúncies, de repressió, de manca de queviures. No per a tothom. Els senyors de la guerra comanden, van sadolls, viatgen, fan estraperlo. La guerra no ha servit per a res. La gent viu pitjor que abans. El dol i el buit s’han allotjat en les llars i els cors dels familiars i amics dels qui no han tornat. La desconfiança i la por s’han instal·lat per tot arreu. No li resta sinó la supervivència. I lluitar, lluitar en la vida civil, perquè la seva història no es repeteixi pus mai.


------------


Aquest llibre ha estat possible gràcies a la dedicació de Plàcid i Maria Ignàsia, qui han transcrit íntegrament els diaris que el seu pare, Francesc Pérez Ferrer, va deixar redactats i guardà gelosa­ment durant tota la seva vida.
Francesc Pérez ordenà i enumerà les fotografies de forma crono­lògica i en va fer un àlbum on quasi totes les imatges tenien una referència que ha permès rela­cionar-les amb els manuscrits.
Maria Ignàsia Pérez s’ha respon­sabilitzat d’escanejar les imatges, confrontar-les amb el text i trans­criure els peus de foto.
Plàcid Pérez ha tingut cura de les referències històriques i és l’autor dels documents complementaris que s’hi presenten.


Llegiu la Introducció en Pdf
Llegiu un fragment en PDFFrancesc Pérez i Ferrer
(Sóller 1919-1976). El 1937 s’incorpora a files com a voluntari d’artilleria i és enviat als fronts de batalla del Terol i l’Ebre. El 1946 s’integra en el grup de teatre local de Sóller La Trapisonda, i a la banda de música Lira Sollerense i col·labora al setmanari Sóller. El 1962 publica  El Catastro y Amillaramiento de nuestra villa, el 1970 Crònica Bufa i escriu el guió, actua i dirigeix l’escenificació de l’obra del glosador Pau Noguera Sarol, publica Notes històriques. Aportació a la història de Sóller (1974) i Les Germanies i Sóller (1976).

Recomanar
Comentar
Comentaris (0)