
Capítols dolços de cuina mallorquina
Contreras Mas, Antoni
- Col·lecció:
- Menjavents
- Tema:
- Cuina
- Pàgines:
- 182
- PVP:
- 16.00
- ISBN:
- 978-84-17113-21-6
- Data d'Edició:
- 20/08/2018
Els costums protocol·laris de la taula i gastronomia occidentals estableixen que els pastissos i dolços siguin servits com a plat darrer d’una menjada. En aquesta obra podreu conèixer els dolços ara ja perduts de la gastronomia mallorquina, com els gubellets, els xerafins o les llesques de papa i els que encara es conserven en altres indrets, com les casques o el cuscussó, i els altres que perviuen, com els doblegats, els rubiols, el crespells, els bunyols, els confits, el gató, els quartos, el codonyat o les neules. També s’hi han inclòs els gelats, tan tradicionals com els flaons, les formatjades, els congrets, i la figa de moro, com a mostra de la introducció d’una fruita externa a l’illa, que, si bé va ser considerada exòtica al principi, després s’integrà de ple a la taula mallorquina.
Llegir l'Índex en PDF
Llegir la Presentació en PDF


Memòria de la cuina mallorquina (3a edició)
Tugores Manresa, Antoni
Centenars de receptes del patrimoni cultural preservades de l’oblit.

Llengua, terra, pàtria i nació
Mas i Forners, Antoni
La llengüa i la identitat en perspectiva històrica. Premi Mallorca d’Assaig 2019.

Cuina encara més econòmica
Tugores Manresa, Antoni
El receptari complet i pràctic que convé tenir prop dels fogons.

La cocina de Jacinto del Valle
del Valle Pérez, Jacinto
La evolución y la experiencia de un cocinero único y excepcional.

L’erotisme a la cuina
Aguiló Senent, Catalina
Cinquanta-cinc receptes afrodisíaques que beneficiaran la teva salut i la teva sensualitat.

El receptari de Cas Bombu
Fuster Alzina, Jaume; Terrassa Flaquer, Josep; Cabalgante Guasp, Joan; Genestra, Andreu
Les receptes de la Mallorca preturística

Forn i pastisseria sense gluten
Suñer Mesquida, Antònia
Amb aquestes receptes, descobrireu que el món sense gluten s’ha aliat per fer-vos la vida més divertida.

Capítols de cuina mallorquina
Contreras Mas, Antoni
Els plats típics de la cuina de Mallorca, la seva evolució i la seva cultura

Memòria de la cuina mallorquina (rústica)
Tugores Manresa, Antoni
“No em resta més que recomanar-vos ferventment aquesta obra, escrita amb passió i amb sensibilitat, que interessarà tant a l’afeccionat a l’antropologia i l’etnologia com a qui tingui curiositat per l ...